Kažeš: "Zapišite da ćemo igrati finale SP", a onda ti se ceo Brazil smeje! Lukas > Rafinja?!

Autor: Milovan Longinov
sreda 11.09.2024.
08:31
Izvor: Sportske.net

Šta se dešava sa fudbalskom velesilom?

EPA-EFE/Andre Coelho
EPA-EFE/Andre Coelho

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Brazila prolazi verovatno kroz svoju najveću krizu u modernoj istoriji.

Noćašnji poraz u Paragvaju već je četvrti u ovom kvalifikacionom ciklusu, te je Brazil sada tek peti na tabeli sa 10 bodova, osam manje od lidera Argentince. Naravno, zbog novog sistema kvalifikacija i produženog broja učesnika, Brazilci ne moraju da brinu o plasmanu na Mundijal, ali moraju da brinu zbog nadobudnog stava selektora Dorivala.

Koliko iz ovog ugla, manje od 48 sati kasnije zvuči smešno kada se podsetimo šta je Dorival rekao na konferenciji za medije uoči ove utakmice.

"Možete slobodno da snimite ovo što ću da kažem - igraćemo finale Mundijala 2026. godine. Uveren sam u to", rekao je Dorival Žunior.

Usledio je novi šamar, od Paragvaja, ali ni to nije sve. Javnost je šokirana njegovim potezima, činjenicom da napadač Real Madrida Endrik predvodi napad i opet je bio najgori na terenu, a kada je jurio rezultat uveo je zaboravljenog Lukasa Mouru, koji čak ni u svojim najboljim fudbalskim danima nije bio reprezentativac. 

Istina da je Nejmar odavno povređen, a i pitanje je u kakvoj formi će biti kada se oporavi od ligamenata kolena, a ujedno će na Mundijalu u SAD, Kanadi i Meksiku imati 34 godine. 

Ostatak ekipe? 

Pa, na papiru, neka imena su i dalje jaka, poput štoperskog tandema Markinjoš-Gabrijel, Danilo je desni bek, Bruno Gimaraeš, Lukas Paketa i Andre koji je sada stigao u Vulvse su u veznom redu, a krilni tandem je onaj Realov - Vinisijus-Rodrigo.

Sa klupe su sinoć ušli i Brajtonov Žoao Pedro, Žerson iz Flamenga, pomenuti Lukas Moura i budući as Čelsija Estevao Vilijan. 

I znate šta je još tragikomičnije? Dorival je procenio da mu Barsin ofanzivac Rafinja nije potreban i nije ga zvao za ovaj prozor. Rafinja je pod palicom Hansija Flika jedan od najboljih igrača Barse od početka sezone, na poslednjem meču upisao je het-trik i dodao dve asistencije. Ali, Lukas Moura, Žerson i omladinac Estevao Vilijan su dobili šansu pre njega... 

Možda će Brazil i stići do finala Mundijala, ali ne sa Dorivalom. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke