Kejn sa penala gura "Pevce" ka Ligi šampiona!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 15.05.2022.
15:00
Izvor: Sportske.net

Barnli u velikom problemu.

EPA-EFE/VICKIE FLORES
EPA-EFE/VICKIE FLORES

Povezane vesti

Fudbaleri Totenhema savladali su Barnli rezultatom 1:0 u meču 37. kola engleske Premijer lige.

Ekipa Antonija Kontea bila je mnogo bolji tim u prvih dvadeset minuta utakmice. Imali su domaći dobre prilike da povedu preko Kejna i Sona, ali je gola nije bilo.

Barnli je uzvratio u 27. minutu, kada je Maksvel Korne izašao sam ispred golmana Totenhema Iga Ljorisa, ali je kapiten "Pevaca" sjajnom odbranom sačuvao svoj tim.

U poslednjim trenucima prvog poluvremena nastala je velika gužva u šesnaestercu Barnlija, nesmotreno je reagovao Ešli Barsn, lopta ga je zakačila po ruci i to je bio penal za Totenhem. Siguran sa bele tačkebio je kapiten Totenhema Hari Kejn i tako doveo svoj tim do vođstva.

Mogao je Barns da se iskupi za skrivljeni jedanaesterac u 62. minutu, posle odličnog prodora, dobro je šutirao, ali je bio za malo neprecizan.

Veliku šansu da reši pitnaje pobednika imao je Korejanac Son tri minuta kasnije, tada se istakao golman Barnlija Nik Poup i fenomenalnom odbranom sačuvao mrežu svog tima.

Poup je danas bio briljantan, sedam minuta pre kraja utakmice, ponovo je vrhunski zaustavio udarac Sona i onemogući ga da postigne svoj 22 pogodak u sezoni i tako se izjednači na vrhu liste strelaca šampionata sa Mohamedom Salahom.

Sjajan dan Nika Poupa nisu uspeli da iskoriste njegovi saigrači, koji su bili bezopasni po gol Ljorisa u drugom poluvremenu i tako ostali izjednačeni sa Lidsom koji je u zoni ispadanja. Totenhem je ovom pobedom prestigao Arsenal na četvrtom mestu koje vodi u Ligu šampiona. "Pevci" imaju dva boda više, ali i meč više u odnosu na Arsenal.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke