Kejn u derbiju Severnog Londona, problem ili rešenje?

Autor: Milovan Longinov
nedelja 26.09.2021.
11:45
Izvor: Sportske.net

Gradski derbi na programu….

EPA-EFE/VICKIE FLORES
EPA-EFE/VICKIE FLORES

Povezane vesti

Hari Kejn je postao problem. Znamo da ne daje golove u avgustu, ali smo več duboko u septembru, kapiten Totenhema je bez golova u četiri meča koliko je odigrao. Posle tri mininalne pobede, Totenhem je primio šest golova protiv Kristal Palasa i Čelsija i za njih još jedan londonski okršaj i to protiv najvećeg rivala dolazi u najgore vreme. Doduše Kejn je dao gol u Liga kupu, ali to je druga šolja čaja što kažu Englezi, manje bitno takmičenje.

Arsenal je priča za sebe, poslednjih godina oba tima su imala problema, ali se raspoloženje u prvim nedeljama navijača "Pevaca" popravilo nakon maksimalnog učinka. Onda se nakon pauze sve raspalo, dok je Arsenal dobio i Norič i Barnli i u slučaju da izađe kao pobednik iz derbija stići će rivala na tabeli. Ono što treba reći je da, ako je suditi po početku šampionata, ni jedan ni drugi tim ne deluju sposobno da se bori za ozbiljne stvari.

Možda je rano za taj zaključak, međutim, derbi Severnog Londona mogao bi već u ovoj fazi da bude prestiž, umesto ozbiljne stvari, ma kako jedni i drugi ne želeli da priznaju.

Vratimo se Kejnu. Poslednji put kada nije dao gol na četiri meča, bila je 2019. kada je požurio da se povređen vrati, kako bi se spremio za finale Lige šampiona protiv Liverpula, pa je protiv Liverpula i Kristal Palasa, plus u meču sa Sitijem i a kraju ponovo sa Liverpulom u poslednjoj utakmici sezone, finalu Lige šampiona. To su četiri meča, seriju je prekinuo na startu naredne sezone protiv Aston Vile.


Videćemo može li da to učini i sada u najvažnijem meču za navijače, ali izgleda da je sve što se dešavalo letos oko nerealizovanog transfera u Siti učinilo svoje. 

Roj Kin ga je nakon poraza od Čelsija optužio da deluje nesrećno, da viče na saigrače, da je frustriran, da iskazuje sebičnost u nekim situacijama, sve to ne možete baš da kažete za Kejna u dosadašnjem toku karijere.

"Sigurno da mu je u glavi da je i dalje u Totenhemu, da gube lagano od Čelsija, da se ponovo neće bii u prilici da se bori za trofeje i da je ovo još jedna izgubljena sezona", kaže Nevil kome je u onom razgovoru na golfu potvrdio da želi da ode iz Totenhema.

On je pre dva leta dobio neku vrstu obećanja da će biti pušten da ode, ako i Murinjo ne napravi ništa. Portugalac je smenjen, ništa se nije promenilo, a ni pored dobrog starta Nunjo Ešpirito Santo ne uliva poverenje da Totenhem može makar da vrati u Ligu šampiona.

Ipak nekorektno je dovoditi u pitanje Kejnovu posvećenost, mada zastupnici te teorije ukazuju na njegov kasniji povratak sa Barbadosa na pripreme Totehhema što je protumačeno kao vrsta pritisak na klub. On je prošle godine takođe nezadovoljan u prva tri meča da isto toliko golova, šutirao 10 puta na gol, sada nije bio strelac, a svega četiri puta je pogodio okvir. Naravno pričamo o mečevima u prvenstvu, ostala takmičenja nisu bitna, jer bez obzira na sve, uspeh će se meriti kroz PL, nikako kroz domaće kupove i Ligu konferencija.

 

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke