Lajpcig baš surov prema Kelnu!

Autor: Darko Mitrović
petak 15.03.2024.
22:23
Izvor: Sportske.net

Posle 6:0 na svom terenu protiv istog rivala u prvom delu sezone, večeras mu je i kao gost napunio mrežu!

EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Povezane vesti

U prvoj utakmici 26. kola nemačke Bundeslige, RB Lajpcig je kao gost savladao ekipu Kelna posle mnogo bolje igre u drugom poluvremenu. Na kraju, 1:5, iako je domaći tim dugo uspeo da održi 1:1.

Ovom pobedom RB Lajpcig se makar privremeno probio na četvrto mesto sa 49 bodova, a Keln je ostao u zoni ispadanja, na 16. mstu sa 18 bodova.

Prelepom akcijom kroz sredinu u 15. minutu gosti su stigli do vodećeg gola. Na kraju je Šeško asistirao za Simonsa koji ulazi u kazneni prostor i sa desetak metara šalje loptu u mrežu - 0:1.

Ovaj rezultat je ostao na snazi samo tri minuta, a onda su ''jarčevi'' iznudili korner posle kog su stigli do izjednačenja, golom Adamjana - 1:1.

Uspela je ekipa Kelna da zadrži ovaj rezultat do 63. minuta, a onda je kvalitet gostujućeg tima došao do punog izražaja.

Tada je ponovo viđena jedna maestralna akcija ekipe RB Lajpciga, opet je kroz sredinu probijena odbrana domaćih, a ovoga puta je Simons bio u ulozi asistenta, dok je egzekutor bio Openda za vođstvo od 1:2.

Samo četiri minuta kasnije novi, još lepši gol Opende koji je na centaršut Rauma sa leve strane sjajno reagovao u kaznenom prostoru domaćih i sa nekih 13-14 metara udarcem glavom poslao loptu u desni ugao gola golmana Švabea koji je samo pogledom mogao da isprati ovaj pogodak - 1:3.

A da pitanje pobednika i definitivno bude rešeno, pobrinuo se Hajdara već u 70. minutu meča, kada je odbijenu loptu posle kornera sa leve strane dočekao na dvadesetak metara od gola, odakle je poslao ''projektil'' za 1:4!

Tu se gosti nisu zaustavili, pa je u finišu ''pukla i petarda''. Jusuf Poulsen je u 74. minutu zamenio dvostrukog strelca Opendu, a samo osam minuta na terenu mu je bilo dovoljno da i on nađe put do protivničke mreže.

Ovoga puta odličan centrašut sa desne strane je uputio Henkriks, a Poulsen je na ivici peterca stigao tu loptu i efektno je poslao u mrežu - 1:5.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke