Keln uzeo meru Dortmundu, Partizan čeka pakao u Nemačkoj!

Autor: Ivan Cvetković
subota 01.10.2022.
17:26
Izvor: Sportske.net

U terminu od 15.30, danas je odigrano pet utakmica osmog kola nemačke Bundeslige.

EPA-EFE/SASCHA STEINBACH
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Povezane vesti

U susret duelu sa Partizanom u Ligi konferencija, Keln je napravio sjajnu uvertiru i savladao Borusiju Dortmund na domaćem terenu rezultatom 3:2.

Imali su "milioneri" prednost od 31. minuta kada je pogodio Julijan Brant, ali sve se promenilo u svega tri minuta.

Prvo je Florijan Kainc u 53. minutu odlično iskočio iz drugog plana posle akcije po levoj strani i matirao Mejera, da bi tri minuta kasnije Štefen Tiges okrenuo rezultat nakon kornera Kainca.

Na 3:1 povisio je Dejan Ljubičić lepim udarcem sa oko 20 metara, ponovo je po Dortmund bila kobna leva strana Kelna, dok su gosti uspeli samo da ublaže poraz i to uz dosta sreće u 78. minutu.

Lajpcig je prilično lako slavio protiv Bohuma, "bikovi" su trijumfovali rezultatom 3:0 i to golovima Tima Vernera u 15. i 53. minutu i Kristofera Nkunkua u 23. te 85. minutu meča. Francuz je mogao da postigne i het trik, ali nije uspeo da realizuje penal u 64. minutu.

Ajntraht je u Frankfurti dobio Union Berlin rezultatom 2:0 pogocima Marija Gecea u 12. i Jespera Lindstroma u 42. minutu. Ni isključenje Koloa Muanija sredinom drugog poluvremena nije pomoglo Unionu da izbegne poraz.

Više uzbuđenja bilo je u Volfsburgu gde je domaćin savladao Štugart sa 3:2. "Vukovi" su posle gola Serua Žirasija u 22. minutu uspeli da preokrenu rezultat zahvaljujući Omaru Marmušu i Maksimilijanu Arnoldu, a poravnao je Konstantinos Mavropanos u poslednjim trenucima prvog poluvremena.

Pobedu Volfsburgu doneo je Janik Gerhart u prvom minutu nadoknade vremena.

Frajburg je pobedio Majnc sa 2:1 golovima Mihaela Gregoriča i Danijela Kjerea, utešni gol gostiju delo je Arona Martina.

Пласман обезедио SofaScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke