Kiks Reala, Atletiko sve bliži tituli!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 18.04.2021.
22:54
Izvor: Sportske.net

Kraj Realove serije pobeda u Primeri.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Posle današnje ''petarde'' vodećeg Atletika protiv Eibara, Real je bio pod imperativom da osvoji ceo plen na gopstovanju Hetafeu. U tome nije uspeo, uzeo je samo bod u remiju bez golova, 0:0, a rezultat je mogao da bude i povoljniji po domaći tim, u čijim je redovima od prvog minuta zaigrao naš reprezentativac Nemanja Maksimović.

Domaći su od samog starta pokazali da će biti tvrd orah, pripretili su preko Mate, pa Miramontasa u prvih sedam minuta, a odmah zatim Real uzvraća odličnom kontrom koju je udarcem iskosa sa desne strane završio Marijano, ali njegov gol nije bio priznat zbog ofsajda.

Ovo nije pokolebalo ekipu Hetafea koja je nastavila da stvara prilike, ali i na drugoj strani su Marijano i Vinisijus mogli da donesu Realu prednost.

Zanimljivo je bilo i u drugom poluvremenu, Zidan je u 65. minutu odlučio da umesto Marijana na teren pošalje Karima Benzemu, ali je Hetafe opet bio konkretniji.

Posle Enesa Unala, novu priliku za domaće imao je i Anhel u 70. minutu, lopta je završila pored leve stative, a onda je malo nedostajalo da i naš reprezentativni vezista Nemanja Maksimović donese prednost Hetafeu.

Maksimović je u 79. minutu imao odličan pokušaj sa nekih 18 metara, lopta je na putu ka golu zakačila jednog igrača Reala, ali je Kurtoa uspeo krjnjim naporom da loptu koja je išla pod prečku, izbije u korner. Posle tog kornera opasno je pripretio je i Anhel, ali nije dobro zahvatio loptu i Kurtoa je opet sačuvao mrežu. Domaći su tražili i penal u ovoj situaciji, ali se sudija nije oglasio.

Do kraja, bezuspešni pokušaji Real Madrida, čija inicijativa nije donela rezultat, pa posle 31. kola vodeći Atletiko ima tri boda više od drugoplasiranmog Reala.

Za to vreme, Viljareal je kao gost deklasirao ekipu Levantea rezultatom 5:1 i vratio se na peto mesto na tabeli, iskoristivši tako današnji remi Betisa protiv Valensije.

''Žuta podmornica'' je ekspresno slomila otpor rivala. U devetom minutu Postigo je autogolom doveo goste u vođstvo, a prednost je duplirao Moreno četiri minuta kasnije.

Malsa je u 21. minutu vratio nadu Levanteu, ona je potrajala do sredne drugog poluvremena, a onda se raspucao Čukvueze, koji na asistenciju Alkasera pogađa za 3:1.

U 72. minutu još jedan autogol domaćih, ovoga puta Vezo je pogodio sopstvenu mrežu, a za petardu se pobrinuo Čukvueze, svojim drugim golom, za konačnih 5:1. I pored debakla, Levante je ostao na devetoj poziciji na tabeli sa 38 osvojenih bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr®Hari
Sunday, 18.04.2021
22:55

Sudija i Kurtoa spasili kraljevsko mezimče više nego zasluženog poraza nakon što ih je Getafe odučio od fudbala. 😂