Kiks Šturma, pa "raspad" Salcburga - Predaja titule posle 10 godina je neminovna

Autor: Mladen Heleta
nedelja 05.05.2024.
20:45
Izvor: Sportske.net

Šturm blizu cilja.

EPA-EFE/Christian Bruna
EPA-EFE/Christian Bruna

Povezane vesti

Danas su odigrani mečevi 32. kola austrijske Bundeslige, u sklopu plej-ofa, a posle njih je izvesno da će Salcburg izgubiti titulu i posle 10 sezona je predati Šturmu iz Graca.

Prvi je na teren izašao Šturm i na svom stadionu odigrao "samo" 1:1 protiv Hartberga. Gosti su poveli preko Entrupa u 17. minutu, a domaćin je izjednačio golom Kitešvilija u 58. Treba naglasiti da je Šturm od devetog minuta igrao sa desetoricom, zbog crvenog kartona Slovenca Gorenca Stankovića.

Bila je to sjajna šansa za Salcburg da na dva kola do kraja priđe Šturmu na bod zaostatka, znali su "bikovi" unajveće rezultat iz Graca kada su počeli svoju utakmicu protiv Rapida u Beču, ali su doživeli "nokaut" i izgubili rezultatom 2:0.

Grul je u 51. minutu bio precizan iz penala, a u 73. je Burgštaler zatresao mrežu posle kontre i asistencije Majulua i postavio konačnih 2:0 za Rapid.

Strahinja Pavlović i Aleksa Terzić odigrali su ceo meč za Salcburg i utopili se u "sivilo" još uvek aktuelnog šampiona Austrije.

Dakle, sada Šturm na čelu tabele ima 40 bodova, a Salcburg je na 36. 

Ekipa iz Graca će u sledećem kolu gostovati LASK-u iz Linca, a u poslednjem kolu dočekuje Klagenfurt. Salcburgu su ostali dueli sa Hartbergom u gostima i LASK-om kod kuće.

Trebalo bi da se desi zaista pravo čudo pa da Salcburg osvoji 11. titulu u nizu, tako da je mnogo realnije da Šturm po četvrti put u istoriji bude prvak Austrije, prvi od 2011. godine.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke