Kilijan Embape se navikava na špansku klimu i skoro pa sam je izbacio Sosijedad

Autor: Nemanja Janošev
utorak 05.03.2024.
22:56
Izvor: Sportske.net

Podrška na "Reale areni" kakva se ne viđa često i partija Embapea koja se takođe ne viđa često. Ubitačna.

EPA-EFE/Juan Herrero
EPA-EFE/Juan Herrero

Povezane vesti

Fudbaleri Pari Sen Žermena plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona pošto su i u drugom meču, ovog puta na stadionu "Reale arena", savladali Real Sosijedad 1:2 (0:1). Ukupan rezultat dvomeča jeste 1:4.

Možda je Real Sosijedad imao domaći teren i jurio je zaostatak, ali u ovom momentu nisu na nivou Pari Sen Žermena koji je taktički bolje odradio svoj posao, prepustio Kilijanu Embapeu da uradi ono što radi najbolje i odlazeći napadač im je to vratio sa čak tri od ukupno četiri postignuta gola koliko je tim Luisa Enrikea dao za 180 minuta.

Francuski šampion je vrlo brzo propustio prilku za vođstvo kada je Embape proigrao Bredlija Barkolu, a bivši napadač Liona sa nekoliko metara pogodio u telo Aleksa Remira na golu Baskijaca. Međutim, nije proteklo mnogo vremena od trenutka kada se njegova mreža ipak zatresla. Na nezahvalnom delu terena, Embape prihvata loptu, ali pronalazi prostor da se izvuče na pogodniji ugao za udarac i potom predivnim golom u 15. minutu razočarava, punu nade, "Reale arenu". Golčina, pritom je i pocepao malu mrežu usled čega je arbitar Majkl Oliver nakratko prekinuo meč do tehničari nisu ispravili problem.


Nedugo zatim, momak koji bi uskoro u kontinuitetu trebalo da udiše vazduh Pirinejskog poluostrva, što mu očigledno nimalo ne smeta, imao je odličnu situaciju da duplira prednost svoje ekipe, ali je Aleks Remiro briljantno reagovao.

Real Sosijedad je imao nekoliko dobrih fragmenata u svojoj igri, ali prečesto su ostajali nedorečeni, grešili u predaji i u završnici. To ih je koštalo da možda ovaj meč, pa i dvomeč, učine interesantnijim. 

Sve je završio onaj koji je i započeo - Kilijan Embape. Savršen pas Kang-in Lija, Kilijan izbegava ofsajd i sam ide ka Remiru kojeg vara telom i na dominantan način završava akciju u 56. minutu.


Domaćin je stvorio dobre šanse posle toga, postigao i gol iz minimalnog ofsajda... Ipak, zaslužili su da se upišu i uspeli su i to preko kapitena Mikela Merina koji je u 89. posle gužve savladao Điđa Donarumu za određenu zahvalnicu punom stadionu koji je to znao da proslavi. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke