Kimih pod pritiskom zbog vakcinacije, van tima zbog predostrožnosti

Autor: Ivan Cvetković
petak 10.12.2021.
15:25
Izvor: Sportske.net

Trener fudbalera Bajerna iz Minhena Julijan Nagelsman rekao je danas da fudbaler tog kluba Džošua Kimih neće igrati do januara sledeće godine, zbog mere predostrožnosti, usled infekcije korona virusa.

EPA-EFE/SASCHA STEINBACH
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Povezane vesti

"Nisam zabrinut. On ima plućne infiltrate, koji ne bi trebalo da drastično oštete pluća. Njegova pauza je mera predostrožnosti i posledice se ne očekuju", rekao je trener bavarskog kluba.

Vezni fudbaler je u četvrtak rekao da ne očekuje da će nastupati do sledećeg meseca.

Isti zdravstveni problem ima i njegov saigrač, Erik Maksim Čupo-Moting, koji takođe mora da sačeka sa povratkom na teren.

Kimih je u oktobru rekao da ne želi da se vakciniše protiv korona virusa, a pozitivan je bio na testu krajem novembra.

Takva odluka izazvala je veliki broj komentara u Nemačkoj, a tamošnji ministar unutrašnjih poslova pozvao je Kimiha da se vakciniše.

Mnogi su kritikovali njegov potez, govoreći o lošem signalu koji se šalje, u zemlji u kojoj je stopa vakcinacije i dalje nedovoljna (69,3 odsto).

"Generalno nije lako da budete 'žrtveni jarac'. Ponavljam ovde vakcinacija nije obavezna. On bi naravno više voleo da je poslednjih nekoliko nedelja bilo drugačije", rekao je Nagelsman.

Bajern je trenutno lider Bundeslige sa 34 boda, četiri više od drugoplasirane Borusije Dortmund, i u sledećem kolu u subotu dočekuju Majnc.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke