Kjer je ličnost dana u Italiji i to sa debelim razlogom!

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 12.04.2022.
14:00
Izvor: Sportske.net

Zasluženo.

 EPA-EFE/Stuart Franklin
EPA-EFE/Stuart Franklin

Povezane vesti

Reprezentativac Danske i fudbaler Milana Simon Kjer dobio je veliko odlikovanje u Italiji pošto je zahvaljujući podvigu na Evropskom prvenstvu ušao u Kuću slavnih ove zemlje.

Kjer je letos u kritičnim trenucima po život saigrača Kristijana Eriksena uradio najveći posao ne bi li ga spasao. Kada je tadašnji fudbaler Intera doživeo srčani udar, Kjer mu je izvukao jezik, okružio ga saigračima i omogućio lekarskoj ekipi da radi svoj posao.

Zbog toga je dobio ovacije širom sveta, a naklonost su mu pokazali i navijači Intera, najvećeg rivala kluba za koji igra.

Kjer je dobio i nagradu "Davide Astori", nazvanu po bivšem kapitenu Fjorentine koji je tragično preminio početkom marta 2018. godine i izazvao veliku žalost u Firenci.

Rekao je da je počastvovan što je dobio veliko priznanje, a osvrćući se na kobni 11. juna prošle godine u Kopenhagenu rekao je da će mu ti trenuci ostati zabeleženi u sećanju dok je živ.

"Najbitnija stvar je da se Eriksen oseća dobro. Okružen je porodicom i radi ono što najviše voli - igra fudbal", rekao je Kjer dodajući da je nemio događaj iz Kopenhagena za njega zatvoreno poglavlje i da ne želi više da ga se seća.

Istovremeno, njegov saigrač Rade Krunić ne krije da bi voleo da jednog dana zaigra za Crvenu zvezdu, a opširnije o tome mogli ste da pročitate na našem sajtu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke