Kladionice znaju? Trener iz Saudi Arabije stiže u Njukasl, ovo je spisak pojačanja!

Autor: Boris Jovanović
petak 29.10.2021.
09:02
Izvor: Sportske.net

Za šta su se odlučili novi vlasnici, vreme teče...

 EPA-EFE/LINDSEY PARNABY
EPA-EFE/LINDSEY PARNABY

Povezane vesti

Novo ime u prvom planu za menadžera Njukasla ili se kladionice dobro zabavljaju?

Naime, od jutros je favorit Leandro Žardim koji je osvojio titulu sa Monakom i ranije Olimpijakosom, a letos se posle dve godine pauze vratio na klupu, preuzeo saudijski Al-Hilal.

Da li će se Saudijci okrenuti treneru koji radi u njihovoj zemlji teško je reći, tek to što iza njega stoji Žorž Mendeš nije za zanemarivanje.

Žardim bi verovatno pomogao da neko od zvučnih imena stigne na "Sent Džejms Park", mada je za takve transfere januar nezgodno vreme.

Ono što Njukasl može da kupi je nekoliko dobrih igrača iz PL koji bi pojačali ekipu, pogotovo na sredini terena i u napadu. Na meti su Ismaila Sar, najskuplji igrač u istoriji Votforda, Vord-Prauz odlični fudbaler Sautemptona, Tarkovski štoper Barnlija i pretpostavlja se nekoliko igrača iz većih klubova koji bi stigli na pozajmicu sa otkupom. I dalje nisu odustali od Lingarda, Van de Beka, ali i Rosa Barklija iz Čelsija, Ramzija iz Juventusa. Neće svi naravno stići na sever Engleske, ali prema tvrdnjama medija na ostrvu, novi vlasnici su svesni da im je potrebno najmanje četiri ili pet proverenih igrača kako bi povećali šanse za opstanak.

Trenerska imena poput Kontea i Ten Haga su izgleda nemoguća misija, i dalje figuriraju Fonseka i Favr, ali očito je da postoje neslaganja unutar kluba, pa bi Žardim mogao da bude pomirujuće rešenje. 

I dalje je u prvom planu Dembele koji bi stigao kao slobodan igrač za ugovor od 15 miliona po sezoni i veliki keš prilikom potpisivanja obaveze, priča se da on neće odoleti tolikom novcu. Ogromnu platu bi "Svrake" mogle da ponude i Edenu Azaru koji je čini se na marginama u Realu, ali on želi da se vrati u Čelsi pa je ova solucija nerealna. Plan je jasno da se dovođenjem Azara privuče i neko veće trenerskom ime ali nema vremena. Do pauze su još dva meča, onaj za vikend protiv Čelsija i onda gostovanje Brajtonu pred pauzu. Grejem Džons će biti u subotu na klupi, videćemo hoće li naredne nedelje konačno stići trener. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke