Klan Mbapeovih putuje u Madrid, mama Fajza iznosi zahtev koji Perez ne može da ispuni?!

Autor: Boris Jovanović
subota 07.05.2022.
11:09
Izvor: Sportske.net

Da li je ovo glavni kamen spoticanja?

EPA-EFE/Yoan Valat
EPA-EFE/Yoan Valat

Povezane vesti

Iako je Fajza Lamari, Mbapeova mama demantovala da pregovaraju sa PSŽ oko ostanka u klubu, francuski mediji su uporni, "Parizijen" ne odustaje od priče da je igraču ponuđeno bez bonusa 50 miliona po sezoni, plus 100 miliona kao lojalnost, što bi zaista bio novac koji nigde ne može da dobije.

Ipak, i dalje nema odluke, kako RMC saznaje iz izbora bliskih igraču, situacija je trenutno "nerešena", a klan Mbapeovih će naredne nedelje putovati u Madrid.

Priča se da ponudu Parižana, Mbapeovi koriste da izvuku što veći novac od Pereza. Mama Fajza čija je reč poslednja prema tim informacijama namerava da na ime manjeg novca po ugovor koji bi Kilijan dobio od Reala, traži veći za potpis, "na ruke" pošto dolazi kao slobodan igrač.

To drugim rečima znači, da bi osim 40 miliona po sezoni, Perez morao da isplati i 120 Mbapeu u narednih pet godina, kao deo nadoknade jer nije platio obeštećenje za igrača.

No, ono što je kamen spoticanja su marketinška prava.

Evo i kako.

PSŽ je spreman da Mbaeu da 100% prava, tačnije da praktično sam zarađuje od prodaje svog imidža, reklama i sličnih stvari, dok Real traži da to bude 50-50, kao što je bio slučaj sa Ronaldom. Jasno, Perez želi da Mbapea marketinški eksploatiše jer bi tako vratio deo uloženog, ali igrač, odnosno njegova porodica imaju drugi plan. Ovo je bio kamen spoticanja i sa Ronaldom, ali on nikada nije uspeo da to istera do kraja, za razliku od Mesija koji je imao kompletan procenat prema ugovoru sa Barselonom.

Zbog toga će na sastanku naredne nedelje biti definisana i marketinška prava, ako Perez ne smisli nešto, mogao bi da izgubi pojačanje leta.

Real je inače osvojio titulu, sprema se za finale Lige šampiona, odmaraće tim u "Madrilenju", verovatno bi par igrača startne postave moglo da ostane na klupi. Ipak, Atletiko je pod pritiskom, AdmiralBet ima širok specijal opklada na ovu utakmicu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke