Klasa od igrača - Kazorla levom "ubija", a desne se i sam plaši

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 26.09.2022.
21:35
Izvor: Sportske.net

Majstor fudbala i u 38. godini.

Beta/AP Photo/Alberto Saiz
Beta/AP Photo/Alberto Saiz

Povezane vesti

Španski fudbaler Santi Kazorla važio je za jednog od najvećih talenata u svetu fudbala. 

Daroviti vezista skrenuo je pažnju na sebe u dresu Viljareala u kojem se i proslavio. Odigrao je preko 100 utakmica za "žutu podmornicu" i bio deo generacije koja je 2006. godine bila nadomak plasmana u finale Lige šampiona. Tada je Argentinac Huan Roman Rikelme promašio penal u poslednjem minutu i poslao Arsenal na megdan Barseloni.

Šest godina kasnije Kazorla je prešao upravo u Arsenal i u redovima "tobdžija" proveo punih šest godina, ali ga je povreda Ahilove pete sprečila da napravi još bolju karijeru.

Koliko je kvalitetan igrač Kazorla ne govori samo nagrada za najboljeg igrača Španije za sezonu 2006/07, niti evropske titule sa reprezentacijom 2008. i 2012. godine već i njegove majstorije u dresu katarskog Al-Sada za koji trenutno nastupa u 38. godini života.

Svet je obišao snimak Kazorlinih "slobodnjaka" na meču domaćeg šampionata protiv Al-Salije. Španski majstor je prvo slobodan udarac izveo levom, a zatimi desnom nogom, stativa mu se isprečila u prvom pokušaju, ali je u drugom lopta završila u mreži.


Malo ko može ovo, majstore, svaka čast.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke