Klasvik "nezaustavljiv" u kvalifikacijama za Ligi šampiona, ali ne i na Farskim Ostrvima!

Autor: Lazar Nikolić
petak 11.08.2023.
21:52
Izvor: Sportske.net

Vikingur slavio u derbiju domaćeg šampionata.

EPA-EFE/Adam Ihse
EPA-EFE/Adam Ihse

Povezane vesti

Najveća seznacija evropskog fudbala na startu nove sezone šampion Farskih Ostrva Klasvik poražen je u derbiju domaćeg šampionata kao gost od Vikingura sa 2:1.

Ekipa Klasvika oduševila je sve ljubitelje fudbala sjajnim partijama u elitnom klupskom takmičenju. Farani su prvo eliminisali šampiona Mađarske Ferencvaroš, a zatim i najbolji tim Švedske Haken u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a slavili su i protiv norveškog Moldea sa 2:1 u prvom meču treće runde.

Ipak, danas nije bio dan fudbalerima Klasvika na gostovanju učesniku kvalifikacija za Ligu konferencija Vikinguru, koji je takmičenje u trećem po rangu evropskom klupskom takmičenju već završio nakon ispadanja odm Inter Eskaladesa iz Andore.

Vikingur je vodio sa 2:0 već posle 15 minuta igre u meču 18. kola prvenstva Farskih Ostrva golovima Olafa Bardarsona u 11. i Poula Kalsberga četiri minuta kasnije.

Klasvik je smanjio na 2:1 pogotkom Pala Kletskarda 15 minuta pre kraja utakmice, ali gosti nisu imali snage da izvuku bod sa teškog gostovanja.

Ipak, ovaj neuspeh neće mnogo poremetiti Klasvik, koji je ubedljivi lider u šampionatu Farskih Ostrva sa 48 bodova, 10 više od drugoplasiranog HB Toršavna, Vikingur je četvrti sa 33 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke