Klauzula je tu, odlazak "Ćola" Simeonea?!

Autor: Boris Jovanović
utorak 03.05.2022.
09:49
Izvor: Sportske.net

Kakav bi ovo tektonski potres bio...

EPA-EFE/Rodrigo Jimenez
EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Povezane vesti

Dijego Simeone ima klauzulu koja bi mogla da stupi na snagu ovog leta.

Od toga se navijačima, ali i klubu diže kosa na glavi. Naime, ako Atletiko ostane bez Lige šampiona, najplaćeniji trener sveta bi mogao da napusti posle više od decenije Madrid.

Da li bi to bila njegova želja?

Kako se priča po Španiji, umoran je i više nema takvu motivaciju, oseča da mu je potrebna promena, osvojio je titulu prošle sezone, ponovio uspeh od pred osam godina, ali malo je verovatno da bi mogao da stigne do ultimativnog cilja, jedinog pehara koji nedostaje, Lige šampiona.

Simeone je oduvek govorio da je njegova želja da trenira Inter ili reprezentaciju Argentine za koju je odigrao više od 100 mečeva.

 

Atletiko je porazom u Baskiji iskomplikovao stvari. Naime, sada je Betis koji takođe nije uspeo da pobedi na gostovanju, sinoć protiv Hetafea na tri boda od "Jorgandžija".

Za vikend je "Madrilenjo", sigurno da će Real učiniti sve da pobedi na "Vandi" bez obzira što je prvak. Ljuti su jer neće dobiti ni aplauz, ni špalir za osvajanje titule. Betis takođe ima težak meč, protiv Barselone, ali je ulog za goste koji su drugi manji jer su blizu Lige šampiona. Do kraja u poslednja tri kola, Betis ide u Valensiju, dočekuje Granadu i onda gostuje Realu. U Atletiku se plaše te poslednje utakmice, jer gradski rival ništa više ne bi voleo nego da ih vidi van Lige šampiona.

Sami "Kolčinjerosi" gostuju Elćeu, dolazi im Sevilja i onda u poslednjem kolu idu u San Sebastijan. Jedino u Elćeu domaćin nema motiv, pa je to strah više, iako bi situacija bila mnogo komplikovanija da je Betis dobio u Madridu Hetafe.

Podsetimo, Simeone ima ugovor od 23 miliona godišnje, plaćeniji je od Gvardiole, a bez plasmana u Ligu šampiona u javnosti se šapuće da ne bi imali šansu da plaćaju tako visok ugovor treneru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke