Klauzula koja Barsi dovodi trenera, ali Kuman će naplatiti otkaz do poslednjeg centa!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 23.09.2021.
07:34
Izvor: Sportske.net

Čeka se samo jedan neuspeh...

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Barselona večeras igra protiv Kadiza, ali malo se o tome priča. Ronald Kuman je na pozajmljenom vremenu. Njegovo saopštenje koje je pročitao juče pred novinarima nikoga nije dirnulo, a priča se da je dodatno iznervirao Laportu takvom komunikacijom.

Ako dobije Kadiz, preživeće, ali samo do prvog neuspeha, bilo u ligi gde čekaju Levante u nedelju, bilo u Evropi gde će putovati u sredu u Lisabon na duel sa Benfikom.

Pominjano je mnogo kandidata, ređala su se imena, Krojf je odbio da zameni zemljaka, Ćavi je daleko od pomisli da se vrati u ovom trenutku, kako se priča sve je bačeno na Roberta Martineza.

Selektor Belgije ćuti, međutim jasno je da se nada životnoj šansi. Bio je prosečan igrač, a trenersku karijeru je gradio u Engleskoj. Povratak u domovinu bio bi kruna, a nema još ni 50 godina.

Martinez ima ugovor do Mundijala u Kataru, ali kako se saznaje, postoji klauzula od oko dva miliona evra kojom bi Barsa oslobodila trenera i otvorila mu vrata Kamp Nou. Oni su to uradili sa Kumanom, u pitanju je bila tri puta veća suma koju su platili holandskom savezu kako bi "Rambo" seo na klupu pre godinu i po dana. Tačnije, taj iznos je platio Kuman, ali uz uslov da, ako mu ne produže ugovor na treću sezonu, Barselona mora da mu vrati pomenuti iznos.

Kuman ima ugovor do kraja sezone, ako bude smenjen, moraće i da mu isplate i ostatak, plus pomenutih šest miliona, a sigurno da ni Martinez, iako svim silama želi u Kataloniju neće raditi za sitan novac. 

Finansijski problemi postoje, jer, podsetimo, Barselona nije do kraja isplatila ni Kumanovog prethodnika Kike Setijena i njemu duguju platu, smenjen je posle samo nekoliko meseci. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke