Kletva ili šta li je - Liverpul je potpuno pogubljen, Vulvsi neobjašnjivo ostali bez prolaza

Autor: Nemanja Janošev
subota 07.01.2023.
22:55
Izvor: Sportske.net

Nastavlja se očajna igra Liverpula

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula i Vulverhemptona odigrali su nerešeno 2:2 (1:1) u okviru 3. runde FA kupa i tako će kroz 10 dana igrati revanš.

Snažan sastav izveo je Jirgen Klop za ovu utakmicu na turniru na kojem brani trofej iz prošle sezone. Želi Nemac da što više uigrava ekipu i eventualno ostane kompetetivan u jedinom takmičenju  koje može da osvoji. Tako je priliku da debituje dobio i novopridošli Kodi Gakpo.

Holanđanin je imao nekoliko dobrih poteza, ali bez direktnog uticaja na rezultat. Imao je Liverpul više loptu u nogama, međutim i dalje je to ličilo na ekipu bez lica, koja je sklona greškama.

Upravo iz jedne takve, Vulverhempton stiže do prednosti. Nadasve jedan smireni pas trebalo je da uputi Alison ka svojim saigračima, ali on je rešio da pokloni loptu Gonzalu Gedešu na neshvatljiv način i Portugalac to rutinski konvertuje u prednost. 

Brazilac je ove sezone jedan od najkonstantnijih igrača Liverpula, što zaista nije teško, ali subota, 7. januar 2023. definitivno nije bilo njegovo veče.

Liverpul je poravnao u prvom minutu nadoknade preko Darvina Nunjeza kojem je pogodak bio prekopotreban. I ovog puta je tehnika šuta izostala, ali je sreća bila tu, pa je cevanicom iskoristio svoje lepo utrčavanje na centaršut Arnolda.

U nastavku je Liverpul došao do preokreta posle slabe reakcije štopera Vulvsa Totija koji je reagovao na loptu Gakpa ka Salahu iako je Egipćanin bio u ofsajdu. Poklonio je tako šansu krilnom napadaču Liverpula, a ovaj to oberučke prihvata za 2:1 u 52. minutu.

Da Alison večno pamti ovaj duel sa Vulvsima, po negativnom, pobrinuo se sam kada je još jednom nespretno reagovao na jednu loptu koju je trebalo rutinski da uhvati ili izbaci dalje od svog gola. Hvanu se pisao pogodak i u 66. minutu je bilo 2:2.

Nije Liverpul mnogo toga konkretnog učinio kako bi vratili prednost na svoj konto, ali Vulvs je igrao jače i vrebao iz tranzicije. Posle nove gužve u 86. minutu, gosti su stigli do novog pogotka preko Totija koji se radovao kao dete, da bi potom spoznao da je on poništen. Zašto? Teško je objasniti jer prava skica nije stigla ni iz VAR sobe kako bi se javnost uverila šta je tačno sporno u situaciji pre gola. Đulen Lopetegi je pobesneo jer je video usporen snimak na svom monitoru smatrajući da je gol neopravdano poništen, ali mogao je samo toliko...


I meč je okončan remijem, te će se za 10 dana igrati revanš i potom dobiti ekipa koja će se naći u daljem takmičenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke