Ključa u Crnoj Gori pred dan odluke! Budućnost: ''Ćutali smo, više nećemo!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 24.05.2023.
23:12
Izvor: Sportske.net

Podgoričani se pred rasplet u borbi za titulu žale na ''nefer uslove''.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

U šampionatu Crne Gore se u četvrtak igraju utakmice poslednjeg, 36. kola, a na vrhu tabele Sutjeska i Budućnost imaju po 67 bodova!

Nikšićani će gostovati četvrtoplasiranom Arsenalu iz Tivta, a Budućnost putuje u Bar, na utakmicu protiv Mornara koji se bori za opstanak.

Ukoliko sutra pobedi, Budućnost će biti šampion, jer ima bolji međusobni skor od Sutjeske, ali uoči konačnog raspleta Podgoričani su se u zvaničnom saopštenju požalili na ''nefer uslove'' kojima su navodno izloženi.

U nastavku prenosimo njihovo saopštenje.

''Poslednje 36. kolo domaćeg fudbalskog takmičenja je na programu sutra, širom Crne Gore se vode odlučujuće bitke za što bolji plasman na tabeli, a Fudbalski savez Crne Gore se još jednom potrudio da isti uslovi ne važe za sve prvoligaše.

Takmičarska komisija FSCG je odlučila da se utakmica Arsenal – Sutjeska igra na igralištu Grblja u Radanovićima, a Komisija za bezbednost i sigurnost FSCG, kako nam navode u saradnji sa Upravom policije, je odobrila da se pomenuti meč igra – slušajte sad – pred navijačima oba kluba.

Razlog koji nam je nezvanično saopšten – da uslovi budu fer-plej.

Međutim, na istom tom mestu 8. marta 2023. godine u okviru 24. kola, naš klub je igrao protiv Arsenala bez prisustva publike, jer stadion (!?) u Donjoj Sutvari ne ispunjava uslove da se utakmica igra pred navijačima oba kluba i da istu nije moguće obezbediti.

Sada, skoro dva meseca kasnije – to je moguće. I sada je to fer-plej! Izgleda da je za dva meseca izgrađen nevidljivi velelepni stadion kraj jadranske magistrale.

Dva i dva su četiri, a nikako pet - poslednji potez FSCG jasno poručuje da se – direktno ili indirektno – radi protiv našeg kluba i isključivo na našu štetu. FSCG se prema nekome odnosi fer, a prema Budućnosti nefer.

Ćutali smo i tog 8. marta uprkos tome što smo znali da je utakmica mogla da se igra u Kotoru, gde mogu da prisustvuju navijači oba tima, kao što je to bio slučaj u prvom delu sezone.

Ćutali smo i kada smo – opet bez navijača - morali da gostujemo Dečiću u okviru 30. kola domaćeg šampionata 15. aprila 2023. godine na igralištu OFK Titograd, a znali smo da su Tuzani mogli da organizuju utakmicu na DG areni, gde su nešto kasnije pred navijačima oba tima ugostili Sutjesku u polufinalu Kupa.

Ćutali smo i pet dana kasnije, kada je teren u Pljevljima u odloženoj utakmici 22. kola više ličio na pašnjak nego na teren, jer ga niko danima nije ni pokosio, ni pripremio za utakmicu, a o smeću koje nas je dočekalo u svlačionici da i ne pričamo.

Ćutali smo i nakon najvećeg derbija domaćeg fudbala, kada je nakon remija u 32. kolu u Nikšiću, isključeni pomoćni trener Sutjeske ušao u teren (koji nije smeo da bude tu) da se obračunava sa našim igračima, te kada je doktor Sutjeske kružio oko svlačionica, uzimao kamenje, gađao, a na kraju fizički nasrnuo na našeg fizioterapeuta, što je čak bilo vidljivo u direktnom prenosu koji je obišao region putem TV Arena sport.

Nismo primetili da je neko nakon te 'frke' snosio posledice ili da mu je – što je normalno i što se očekivalo – zabranjeno da određeni period radi u fudbalu.

Ćutali smo i kada je naš najveći rival postizao golove iz ofsajda i nepostojećih penala održavajući tako bodovnu razliku. Ćutali, iako imamo pravo da se pitamo 'kako to da nam - ekipi koja se bori za titulu i koja napada - nije sviran nijedan penal tokom proleća'...

Ćutali, jer nismo želeli da pravimo cirkus od domaćeg takmičenja. Ali, više ne možemo!

A neka sportska javnost sama presudi da li je Budućnost imala identične uslove kao ostali - i što se tiče golova, suđenja i odnosa oko zatvaranja tribina...

Fer-plej, kako kažete, ali u nefer uslovima!

Naše saopštenje za javnost nije pravdanje niti alibi, jer 'sami' odlučujemo o svojoj sudbini, a sve u nadi da će utakmica protiv Mornara istinski proteći u izvornim fer- plej uslovima'', navodi se u saopštenju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke