Klop besan: "Praznični fudbal, zločin koji traje!"

Autor: Beta Beta
četvrtak 26.12.2019.
11:48
Izvor: Beta

Liverpul je odigrao devet utakmica u decembru.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je da je "zločin" što neki klubovi Premijer lige moraju da odigraju dve utakmice u tri dana, tokom gustog prazničnog rasporeda.

Liverpul će danas na Boksing dej igrati protiv Lestera na gostovanju, a u nedelju će dočekati Vulverhempton, ali će većina klubova imati samo dan pauze između dve utakmice.

Posle osvajanja svetskog klupskog prvenstva i poraza u Liga kupu, Liverpul je odigrao devet utakmica ovog meseca.

"To apsolutno nije ok, ali to se i dalje dešava. Nijedan od trenera nema problema sa utakmicama na Boksing dej, ali igrati 26. i 28. decembra je zločin. Možemo da kažemo šta god želimo i niko nije zaista zainteresovan, ali svake godine je isto za trenere", rekao je Klop, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Liverpul pokušava da osvoji titulu prvi put posle 30 godina.

"Nema razloga davati ekipama manje od 48 sati za drugu utakmicu u Premijer ligi. Telu treba određeno vreme da se oporavi i počne ponovo. To je lako. To je nauka. Ali, potpuno se to ignoriše", dodao je nemački trener.

Polufinale i finale turnira u Kataru preklopili su se sa četvrtfinalom Liga kupa, pa je Liverpul morao da pošalje dva tima na takmičenja. Prvi tim išao je u Dohu, dok je podmladjeni sastav igrao protiv Aston Vile u Liga kupu i izgubio sa 0:5.

Liverpul je ove sezone osvojio dva trofeja, svetsko klupsko prvenstvo i Superkup Evrope. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Hannibal Lecter
Thursday, 26.12.2019
17:22

Tebi to ako se ne svidja vratiš se za nemačku gde se za praznike ne igra. Engleska liga je po tome prepoznatljiva, karte su za praznike višestruko skuplje, stadioni krcati... a vi ste svi realno preplaceni za posao koji radite tako da ne vidim razlog za pobunu. Igrali su i pre Klopa veliki treneri i igrači pa nisu davali ovakve izjave.

avatar
adidas forever
Friday, 27.12.2019
22:13

A pazi ovo:

1. PL = 9.59 bn €
2. La Liga = 5.95 bn €
3. Serie A = 5.41 bn €
4. Bundesliga = 4.83 bn €
5. Ligue 1 = 3.65 bn €

I bez da išta komentarišem dovoljno je jasno koliko je blamantno pogledati ovu tabelu i kukati zbog igranja na praznike. Da sam im ja 'poslodavac' igrali bi utakmice 31. decembra u 23h, pa onda sutradan u podne, za sve koji ne gledaju turnir 4 skakaonice niti prenos novogodišnjeg koncerta iz Muzikferajna u Beču, a vole fudbal.

avatar
adidas forever
Thursday, 26.12.2019
15:31

A kakav je tek zločin dati fudbaleru ili treneru godišnju platu od 5-6, 10, 20, 30 ili 40 miliona (!!!) evra. I za mnogo manje pare igrali bi ste mi i 2 puta dnevno, ako postoji interesovanje.

'Telu treba određeno vreme da se oporavi...', to reče Klop i odmah posle utakmice zakaza prvi trening za sutra prepodne, a drugi za sutra popodne. Za treninge telu ne treba vreme za oporavak, a polovina utakmica su manje zahtevne od prosečnih treniga?

Sve bih ja njih tretirao fekalno obrađenom motkom, pa bi igrali 31. decembra uveče jednu, a 1. januara u podne drugu utakmicu. Većina onih što slave božićne i novogodišnje praznike za ceo život ne zarade koliko najslabije plaćeni fudbaler za godinu dana, a da ne pričam koliko ih je što za života ne zarade kol'ko oni dobiju za 7 dana.

avatar
InSanity
Friday, 27.12.2019
14:39

Da je lako imati toliku platu svi bi to radili. Odricanja, treninzi, bez slobodnog vremena, vikenda.. Ko koliko zaradjuje je besmisleno komentarisati. Ako je neko muckama i manipulacijama dosao do velikih para je jedno ali kuditi sportiste koji su sami sebi omogucili to. Nikad necu razumeti.

avatar
adidas forever
Friday, 27.12.2019
17:36

Naravno da nećeš, jer da bi to razumeo morao bi najpre razumeti u čemu je razlika između 'kuđenja' nekoga zato što zarađuje ogromne pare i 'kuđenja' nekoga zato što kuka kako mu je 'teško' uprkos tome što zarađuje ogromne pare da bi radio upravo to što mu 'teško pada'.

avatar
Red to the bone
Thursday, 26.12.2019
14:26

Čovek kao i svake godine iznosi svoje mišljenje, pričao je isto pre godinu i dve...

avatar
RocknRolla
Thursday, 26.12.2019
14:19

Nikom od trenera ne odgovara ovakav raspored,Gvardiola,Murinjo i Klop su potpuno upravu kad kazu da je ovo zlocin protiv igraca koji su ipak ljudska bica kojima treba odmor a ne roboti koji rade na baterije. Cak su se i u Junajtedu zalili jer su se uplasili da ovako gust raspored ne ugrozi njihovu prirodnu poziciju 7 i eventualno polufinale liga kupa koji je primarni cilj ove sezone.

avatar
noxovac993
Thursday, 26.12.2019
13:19