Klop: "Nedostaju nam Salah i Mane"

Autor: Sportske Net
petak 14.01.2022.
15:00
Izvor: Sportske.net

Težak period za Liverpul.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Trener Liverpula Jirgen Klop rekao je danas da ekipi nedostaju fudbaleri Mohamed Salah i Sadio Mane, koji su sa svojim reprezentacijama na Kupu afričkih nacija u Kamerunu.

Uz Salaha i Manea na turniru je i Nabi Keita. Finale je zakazano za 6. februar, pa bi Liverpul bez njih mogao da bude još nekoliko nedelja.

U prvom meču bez trojice važnih igrača Liverpul je pobedio Šruzberi u FA kupu, a sinoć je odigrao nerešeno bez pogodaka protiv Arsenala. Klop je rekao da je njegova ekipa i bez Salaha i Manea trebalo da pobedi Arsenal, ali da dvojac nedostaje timu. 

Upitan da li je zabrinut zbog šansi svoje ekipe bez njih, Klop je rekao: "Jedini način da izbegnemo ovakva pitanja je da postižemo golove". Situacija je jasna: oni nisu ovde i oni su fudbaleri svetske klase. Da li nam nedostaju? Da, ali ne radi se o tome ko nije ovde već o tome na koji način možemo da budemo bolji", rekao je Klop, preneo je "Skaj".

Uprkos tome što je Liverpul više od sat vremena imao igrača više i gotovo 80 odsto posed lopte protiv Arsenala, njegovi igrači imali su samo jedan šut u okvir gola.

"Sinoć nam nije nedostajala brzina, to nije bio naš problem. Duboko su se branili, gde da trčimo? Van terena, na tribine? Nije bilo prostora. Bilo je mnogo drugih stvari koje smo mogli da uradimo. Brzo razmišljanje je važnije od brzog trčanja. Da, Mo, Sadio i Nabi mogu brzo da misle, ali nisu ovde", rekao je nemački trener. 

"Bilo je kristalno jasno da ćemo posle 0:0 i 10 igrača Arsenala sedeti ovde i misliti na Sadija i Moa. Ali, to nije rešenje, to je samo deo problema. Ovde smo da pronadjemo rešenja. Moramo da prodjemo kroz različite periode u sezoni. Sada smo u ovakvom periodu i moramo da ga zajedno prodjemo", dodao je Klop.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke