Klop otkrio zašto je napustio Liverpul, šta će dalje i koga sigurno neće trenirati!

Autor: Lazar Nikolić
petak 26.01.2024.
18:00
Izvor: Sportske.net

Nemac će narednog leta započeti novo poglavlje u karijeri.

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Jedan od najboljih trenera na svetu Nemac Jirgen Klop danas je saopštio da od narednog leta više neće biti menadžer Liverpula.

Klop je posle devet godina na "Enfildu" odlučio da mu je dosta, a to je i obrazložio.

U redu sam, zdrav sam. Uobičajeni problemčići za nekoga mojih godina, ali ništa zbog čega bi bilo kog trebalo da se brine. Ovaj posao možeš da radiš samo ako si 1.000 odsto posvećen, ako si ceo svoj život posvetio poslu. Ovde sam došao kao normalan čovek, i dalje sam normalan, ali već predugo ne živim normalan život. Ne želim da čekam da budem previše star da bih opet vodio normalan život. Moram barem da probam, da vidim da li će mi nedostajati. Ovo je pravi trenutak i za mene i za klub”, počeo je Klop.

Iziričit je bio Nemac da nikada u karijere neće trenirati još jedan klub iz Engleske.

Ono što sigurno znam je da nikada neću voditi nijedan drugi klub u Engleskom osim Liverpula, to je 100 odsto sigurno. To nije moguće. Prevelika je moja ljubav prema ovom klubu, moje poštovanje prema ovim ljudima. Ne bih mogao. Ne bih ni sekund razmišljao. Nema šanse. Ovo je deo mog života, svi smo mi deo ove porodice, ovde se osećam kao kod kuće"jasan je on.

Klopa mnogi vide kao naslednika Tomasa Tuhela u Bajernu, ali mu je potreban odmor od trenerskog posla.

"Da li ću uopšte raditi opet? Sada bih rekao da neću. Ali naravno da ne znam kako bi se osećao u tom slučaju. Naravno, znam sebe, ne mogu samo da sedim po ceo dan. Naći ću možda nešto da radim. Ali sigurno neću voditi klub ili reprezentaciju barem godinu dana. Ne mogu to i ne želim to, odlučio je Nemac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke