Klop posle preokreta u Milanu: "Video sam neke neverovatne stvari..."

Autor: Ivan Cvetković
sreda 08.12.2021.
09:58
Izvor: Sportske.net

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je da je ponosan na izuzetnu igru svoje ekipe u utakmici protiv Milana, poslednjoj u grupnoj fazi Lige šampiona.

 EPA-EFE/ROBERTO BREGANI
EPA-EFE/ROBERTO BREGANI

Povezane vesti


"Ne osećam mnogo ponos u fudbalu pošto u većini situacija očekujem da se dogode dobre stvari. Ali, večeras sam bio ponosan, izuzetna igra. Ne mislim zato što smo pobedili u šest utakmica, već zato što je ovaj meč bio toliko dobar uz sve promene u sastavu. Meni je lako da napravim izmene, ali igrači moraju da imaju dovoljno samopouzdanja da pokažu koliko su dobri, a večeras sam video mnogo fudbalskih stvari koje su bile neverovatne", rekao je Klop posle utakmice, preneo je Skaj.

Liverpul je sinoć na San Siru pobedio Milan sa 2:1, u utakmici šestog kola Grupe B u Ligi šampiona i ostvario šestu pobedu u takmičenju.

Liverpul je postao prvi engleski klub koji je ostvario svih šest pobeda u grupnoj fazi Lige šampiona.

"Ne osvajaš nagradu kada pobediš svih šest utakmica, osvojili smo dovoljno bodova za prolaz u narednu rundu, ali 18 bodova je najbolje što je moglo", naveo je nemački trener.

"Mislim da smo se izuzetno dobro branili. Milan je planirao da igra kroz sredinu, ali mi smo im iskomplikovali situaciju disciplinovanom igrom svih igrača. Moram reći da su Nejt Filips i Ibu Konate odigrali izuzetnu utakmicu. Kako su se branili, bilo je izvanredno, zaista sam ponosan na momke", dodao je Klop.

Iz grupe B u nokaut fazu Lige šampiona plasirali su se Liverpul i Atletiko Madrid, Porto će na proleće igrati u Ligi Evropa, a Milan je završio učešće u Evropi sa četiri boda.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke