Klop se pobunio, novi klub na pomolu?

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 19.04.2021.
09:21
Izvor: Sportske.net

Nemac ostaje veran svojim principima.

EPA-EFE/Szilard Koszticsak
EPA-EFE/Szilard Koszticsak

Povezane vesti

Glavna tema dana, nedelje a verovatno i meseca jeste formiranje Evropske Superlige. Nismo verovatli kada je Bartomeu po svom odlasku iz Barselone plasirao bombu izjavom da su Katalonci prihvatili ovakav koncept takmičenja elite među sobom. 

Sinoć je sve ozvaničeno, UEFA, FIFA, PL, Serija A i Primera su se našli u čudu. Jasno, novac je veliki motiv, ali jedno ovakvo takmičenje uništava vrednost ostalih evropskih, pa i domaćih nadmetanja. Liverpul je jedan od osnivača ESL-a, grupa FSG sa Džonom Henrijem na čelu želi ovakvo takmičenje. Ali njihov trener ne podržava ovaku ideju. 

Engleski mediji prenose kako je Jirgen Klop ostao pri svom stavu iznešenim pre dve godine. Nemac se nadao da do ovakvog takmičenja neće doći. 

"Nadam se da ćemo izbeći ovu Super ligu, da se nikada neće desiti. Sa ovakvim načinom Lige šampiona, fudbal ima odličan proizvod, uključujući Ligu Evrope. Za mene Liga šampiona jeste Super liga, ona u kojoj ne igrate uvek protiv istih timova. Naravno, finansijski je značajno. Ali zar treba da kreiramo sistem gde će Liverpul igrati protiv Real Madrida 10 godina zaredom? Ko želi da gleda to svake godine?", izjavio je pre dve godine Klop. 

FSG tako sada ima problem da ubedi svog trofejnog u samu ideju ovog projekta, drugačiji ishod bi možda i doneo rastanak. 

Situaciju naravno prati Bajern Minhen koji krajem sezone ostaje bez Flika, Jirgen Klop je njihova meta još od dana u Borusiji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mangus
Monday, 19.04.2021
09:32

Ja pratim Liverpul, navijam za Liverpul i apsolutno podrzavam Klopa. I da ode, ne bih mu nista zamerio. Covek je potpuno u pravu. Car lige sampiona je to sto nekad Liverpul igra protiv Zvezde. I ta ista Zvezda Liverpulu smesti dva komada i dobije ih. A onda Liverpul igra protiv Napolija i rasturi ih. Car utakmica kakve su Celzi protiv Barselone ili Liverpul protiv Reala se gubi ako to gledamo svake nedelje prakticno. Pored ispadanja, car je i u zrebu. Sto nikad ne znas kakva ce grupa ispasti.