Klop traži izgovor u ''suvom terenu'', Silva hvali Mitrovića

Autor: Darko Mitrović
subota 06.08.2022.
16:32
Izvor: Sportske.net

Prve reakcije dvojice trenera posle odlične utakmice na ''Krejven Kotidžu''.

Beta/AP Photo/Ian Walton
Beta/AP Photo/Ian Walton

Povezane vesti

Današnji fudbalski dan u Premijer ligi otvorili su Fulam i Liverpul koji su na ''Krejven Kotidžu'' igrali nerešeno, 2:2.

Dvostruki strelac za domaći tim bio je Aleksandar Mitrović, koji je uz to iznudio i jedanaesterac i samo je pobeda Fulama nedostajala da popularni Mitar zaokruži izvanredno popodne.

Posle meča, naravno, zaslužio je i pohvale od strane svog trenera Marka Silve.

"Imao sam dovoljno vremena da se uverim u kvalitete koje poseduje Mitrović. On ne donosi samo golove, radi mnogo toga za tim i to čini fantastično. Tera protivnika da konstantno bude pod pritiskom", istakao je Silva.

"Način na koji je pritiskao, kako je pomagao veznim igračima, u nekim trenucima je pomagao i zadnjoj liniji. I posle svega što je uradio, posle 70 minuta igre, može da uzme loptu, pretrči 30 - 40 metara i izbori penal. Bio je fantastičan i zaslužio je dobrom igrom dva gola", dodao je on.

S druge strane, Jirgen Klop je imao primedbu na stanje terena.

''Osvojili smo bod u veoma lošoj utakmici sa naše strane, tako da je sada pitanje kako se to moglo dogoditi. Naš stav u početku nije bio ispravan, a onda smo želeli da uzvratimo, ali više nije bilo lako, teren je bio suv...

Rezultat je dobar, mislim da nismo zaslužili više od toga. Mogli smo i da pobedimo, ali bilo bi previše'', izjavio je Klop.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke