Klop VS Murinjo - Šokantna statistika, kao bikini ili ne?

Autor: Milovan Longinov
nedelja 29.05.2022.
11:25
Izvor: Sportske.net

Neverovatno, ali istinito.

EPA-EFE/Jon Super
EPA-EFE/Jon Super

Povezane vesti

U nedelji kada je Žoze Murinjo ispisao istoriju kao prvi koji je osvojio sve evropske trofeje - Ligu šampiona, Kup UEFA, Ligu Evrope i Ligu konferencija, Jirgen Klop se potrudio da taj njegov uspeh bude još veći. 

Murinjo je slavio u pet od pet svojih evropskih finala, dok je Jirgen Klop na isto toliko slavio samo - JEDNOM!

Murinjo je najpre sa Portom osvojio Kup UEFA 2003. pobedom nad Seltikom rezultatom 3:2, potom je godinu kasnije osvojio i LŠ pobedom nad Monakom - 3:0. Sa Interom je 2010. pobedio Bajern Minhen u finalu LŠ rezultatom 2:0, identičnim ishodom slavio je i sa Mančester Junajtedom nad Ajaksom u finalu LE 2017. I za kraj, sa Romom je osvojio Ligu konferencija, pobedom nad Fejenordom - 1:0. 

S druge strane, Jirgen Klop je igrao pet evropskih finala i slavio je samo u onom madridskom, kada je 2019. savladao Totenhem rezultatom 2:0 i osvojio LŠ. Klop je sinoć izgubio čak u svom trećem finalu u Ligi šampiona, 2013. sa Dortmundom je izgubio od od Bajerna - 1:2, a potom od Reala 2018. i sinoć po 3:1 i 1:0. Takođe, Klop je izgubio finale Lige Evrope od Sevilje, 2016. kada je bilo 1:3. 

Da li je ovo podatak koji kaže da je Žoze Murinjo veći trener od Jirgena Klopa ili je popularno rečeno statistika kao bikini?

Dodaćemo na ovo da su se Klop i Murinjo sa svojim timovima međusobno sastali 13 puta, a da je Nemac izgubio u samo dva navrata. Klop ima čak sedam pobeda, uz četiri remija, a nije ga samo pobeđivao sa Liverpulom, već ga je razbio u polufinalu Lige šampiona pomenute 2013. kada je Robert Levandovski zabio četiri komada u prvom meču...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke