Klopu je dosta fudbala?! Hoće da se ukine veliko takmičenje!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 17.05.2022.
18:31
Izvor: Sportske.net

Previše je utakmica u sezoni za Nemca.

 EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbal, fudbal i samo fudbal, nikad dosta najpopularnijeg sporta na svetu. Prenatrpanost kalendara problem je sa kojim se suočavaju najbolji klubovi, igrači i treneri na svetu.

Nemac Jirgen Klop jedan je od najboljih trenera na svetu. Klop je sa Liverpulom ove sezone osvojio dva trofeja u Liga i FA kupu, a u sledećih desetak dana mogao bi do još dva vrednija trofeja, Premijer lige i  Lige šampiona.

Veliki broj utakmica primorava Klopa na česte rotacije u timu, a proteklog vikenda lakše povrede doživela su dvojica najvažnijih igrača Liverpula Mohamed Salah i Virdžil van Dajk i tako pored svog imena stavili upitnik pred finale Lige šampiona.

Sve ovo je navelo harizmatičnog stručnjaka da u razgovoru sa predsednikuom UEFA Aleksandrom Čeferinom zatraži ukidanje Lige nacija.

Klop, blago rečeno, nije oduševljen novim takmičenjem koje je UEFA uvela kao zamenu za prijateljske utakmice reprezentacija.

"Mislim da je Liga nacija jedno od najsmešnijih takmičenja u fudbalu, ovo sam rekao i Čeferinu. Igrači u sezoni odigraju preko 70 utakmica, oni najbolji budu blizu 80 mečeva za klub i reprezentaciju, i onda još moraju da igraju i Ligu nacija", kaže Klop, pa nudi rešenje za UEFA.

"Više bih voleo da UEFA zaradi više novca od finala Lige šampiona, ali da ukine Ligu nacija", smatra menadžer Liverpula.

A koliko će Klop i njegov Liverpul "zaraditi" od finala Lige šampiona saznaćemo 28. maja u Parizu, kada se na stadionu "Francuska" sastaju protiv Real Madrida.

Večeras se nastavlja Premijer liga utakmicom između Sautemptona i Liverpula, a ukoliko verujete da će izabranici Jirgena Klopa trijumfalno dočekati poslednje kolo u najjačem engleskom šampionatu, kvota koju AdmiralBet nudi na pobedu "Crvenih" iznosi 1,40.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke