Klupko se odmotava, Bartomeu manipulisao "sociosima"?

Autor: Stefan Matić
utorak 02.03.2021.
23:10
Izvor: Sportske.net

Neverovatni potezi bivšeg predsednika Barselona.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Vest dana je svakako privođenje Bartomeua zbog optužbi da je posredstvom I3 Ventures kompanije namerno rušio ugled onih koji bi bili protiv njega. 

Kompanija je imala za zadatak da ruši imidž Pikea, Mesija i kompanije putem društvenih mreža koristeći botove. Danas je bilo prvo saslušanje, Bartomeu je i kasnije pušten, ali jasno da će stvari tek doći do usijanja. 

Španski mediji pišu kako nisu samo igrači i stručni štab bili na meti. Navodno je Bartomeu ustupio lične podatke svojih sociosa pomenutoj kompaniji kako bi lakše odredio svoje dalje poteze. Cilj je bio da se identifikuje ideološka i politički profil partnera koji najviše odgovara sociosima koji su kasnije imali pravo glasa na predsedničkim izborima. 

Bartomeu je i krenuo u saradnju sa I3 Ventures posle analiza Telampartners koji su upozorili bivšeg predsednika Barselona na njegov negativni rejting koji je imao na društvenim mrežama. Navodno je uloženo trostruko više novca nego što je planirano da Bartomeu "opere" na društvenim platformama gde je pronađeno da i kada se pričao o njemu to je 86% u negativnom kontekstu. Saradnja sa I3 Ventures je otpočela 1. oktobra, Barsa je tada bila pod pritiskom da zauzme poziciju po pitanju referenduma oko nezavisnosti. 

Jasno da ovo sociosi nikada neće oprostiti Bartomeu, koji polako, ali sigurno postaje najomraženija ličnost ne samo Katalonije, već i cele Španije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke