Klupsko SP - Al Davsari nakon Argentine srušio i "pocrvenele" Brazilce, Al Hilal ide u finale!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 07.02.2023.
22:06
Izvor: Sportske.net

Saudijci će igrati za titulu prvaka sveta.

EPA-EFE/Mohamed Messara
EPA-EFE/Mohamed Messara

Povezane vesti

Fudbaleri Al Hilala iz Saudijske Arabije savladali su brazilski Flamengo sa 3:1 u polufinalu Svetskog prvenstva za klubove koje se održava u Maroku  i izborili plasman u veliko finale.

Heroj velikog trijumfa Al Hilala bio je  Salem Al Davsari koga pamtimo kao strelca pobedonosnog pogotka za Saudijsku Arabiju prtovi Argentine na Mundijalu u Kataru prošle godine.

Već u četvrtom minutu sudija Ištvan Kovač je zbog prekršaja Mateuzinja dosudio je jedanaesterac za Al Hilal, odgovornost je preuzeo Al Davsari i pogodio.

Uspeo je Mateuzinjo da se iskupi za skrivljen penal u 20. minutu kada je na njegovou asistenciju napadač Pedro izjednačio rezultat.

Stvari su otišle na "vodenicu" Al Hilala u osmom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena kada je Žerson faulirao Vijeta za novi jedanaesterac i tom prilikom zaradio drugi žuti karton.Flamengo je ostao sa igračem manje, a sjajni Al Davsari ponovo bio siguran sa "bele tačke" i tako vratio prednost svom timu.

Šampion Južne Amerike nije uspeo dak konkretno napadne u drugom delu, a sve je bilo rešeno u 70. minutu kada je večeras maestralni Al Davsari dobro centrirao, pronašao Lusijana Vijeta, a Argentinac smestio loptu pod prečku Flamengovog gola.

Flamengo je do kraja susreta samo ublažio poraz drugim pogotkom Pedra u 91. minutu.

Al Hilal u finalu čeka boljeg iz drugog polufinala u kojem se sastaju egipatski Al Ahli i šampion Evrope Real Madrid. Taj meč igra se sutra od 20 sati, dok je finale na programu u subotu od časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke