Ko, ako ne Ćabi Alonso? Liverpulove alternative su dva trenerska "vunderkida"!

Autor: Ivan Cvetković
subota 24.02.2024.
20:00
Izvor: Sportske.net

"Redsi" rade na angažovanju novog trenera od predstojećeg leta.

EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Povezane vesti

Nakon što je Jirgen Klop poslao iznenađujuću poruku da će napustiti Liverpul na kraju sezone, javnost uveliko govori o potencijalnom nasledniku nemačkog stručnjaka na klupi velikana sa Enfilda.

U prvi je plan izbio Ćabi Alonso koji je kao fudbaler ostavio neizbrisiv trag u Liverpulu, dok kao trener čini čuda u Bajeru iz Leverkuzena koji je na dobrom putu da prekine hegemoniju Bajerna.

Engleski Telegraf, pak, sada iznosi i potencijalne alternative ukoliko Alonson ne bude želeo da preuzme "Redse" na kraju sezone, a isti izvor navodi da su u užem izboru dvojica mladih trenera - Džulijan Nagelsman i Ruben Amorim.

Nakon odlaska sa klupe Bajerna koji nije striktno bio fudbalske prirode, Nagelsman je preuzeo reprezentaciju Nemačke koju će voditi na predstojećem Evropskom prvenstvu. 

Njegov ugovor FS Nemačke traje do završetka EP, pa je to olakšavajuća okolnost u slučaju da se Liverpul odluči za 36-godišnjeg trenera.

Što se Rubena Amorima tiče, on je i ranije bio povezivan sa premijerligašima, ali je ostao u lisabonskom Sportingu gde i sada radi. 

Važi za jednog od najtalentovanijih trenera na svetu, a u Liverpulu su navodno posebno impresionirani činjenicom da je osvojio titulu prvaka Portugala 2021. godine ispred Benfike i Porta sa značajno većim budžetima.

Uz to, klub sa Enfilda je i u potrazi za novim sportskim direktorom, pa nema sumnje da Liverpul na leto čekaju velike promene.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke