Ko će biti zamena za Salihamidžića i kakva je sada budućnost Tomasa Tuhela?

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 28.05.2023.
12:43
Izvor: Sportske.net

Da li je ovo pravo rešenje?

EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Povezane vesti

Fudbalski klub Bajern Minhen u potrazi je za novim sportskim direktorom nakon što je uručen otkaz Hasanu Salihamidžiću.

Informacija o kraju Salihamidžićevog, ali i Kanovog mandata u Minhenu stigla je u toku poslednje ovosezonske utakmice sa Kelnom. Sama vest nije bila toliko iznenađujuća budući da se njihov status preispitivao već neko vreme imajući u vidu poteze koje su vukli, ali tajming je bio čudan.

No, popularni Braco je bivši, pa klub tokom leta ima zadatak da pronađe novog sportskog direktora koji će imati zadatak da povuče bitne poteze ne bi li Bajern ponovo imao tim sposoban da se bori za sve moguće trofeje.

Ime koje u ovom trenutku dolazi u prvi plan jeste Maks Eberl koji trenutno radi u Lajpcigu. On je nedavno napustio Borusju Menhengladbah gde je radio sa dosta uspeha i potpisao je saradnju sa Lajpcigom do 2026. godine. Taj ugovor definitivno predstavlja veliku, ali ne i nepremostivu prepreku za Bajern.

Eberl je kao šestogodišnjak došao u Bajern čije je mlađe kategorije pohađao i u klubu je bio do 1994. pre nego što je potpisao za Bohum. Dobro poznaje strukure i u odličnim je odnosima sa predsednikom Ulijem Henesom.

Sve ove promene, prema rečima glavnokomadujućih, neće uticati na budućnost Tomasa Tuhela.

"Potpuno smo uz Tomasa koji je jedan od najboljih trenera u Evropi. Razgovarao sam sa njim i prepun je razumevanja", rekao je predsednik nadzornog odbora kluba Herbert Hajner.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke