Ko će dati gol? "Mitrogol, Mitrogol"!

Autor: Lazar Nikolić
subota 05.10.2024.
22:08
Izvor: Sportske.net

Šest utakmica, deset golova!

Al Hilal FC
Al Hilal FC

Povezane vesti

Ono što radi srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović na startu šampionata Saudijske Arabije može se nazvati fudalskim "terorom".

Napadač prvaka Al Hilala večeras je u derbiju šestog kola protiv Al Ahlija postigao dva gola i doneo novi trijumf svom timu, posle preokreta, bilo je 2:1 za goste, koji su tako ostali na maksimalnom učinku.

Poveo je Al Ahli u 12. minutu golom Španca Gabrija Veige, koji je umakao odbrani Al Hilala, zaobišao golmana gostiju Bonua i rutinski smestio loptu iza njegovih leđa.

Mitrović je tri minuta pre kraja prvog dela glavom zatresao mrežu rivala, ali mu je pogodak poništen zbog ofsajda u začetku akcije.

Kao da je to dodatno razljutilo najboljeg strelca u istoriji naše selekcije. Igrao se 56. minut kada je Aleksandar Mitrović iskoristio centaršut ,i u svom stilu, glavom, doneo izjednačenje Al Hilalu.

Srbin je preuzeo odgovornost petnaestak minuta pre kraja susreta i šutirao jedanaesterac, koji mu je odbranio golman domaćih Al Sanabi. Ipak, posle VAR provere utvrđeno je da čuvar mreže Al Ahlija prilikom udarca Srbina nije sa obe noge bio na gol-liniji, pa je najstroža kazna ponovljena.Mitrović nije omanuo iz popravnog, i tako doneo slavlje svom timu.

Skoro meč za Al Hilal odigrao je još jedan srpski internacionalac Sergej Milinković-Savić. On je zamenjen u 100. minutu.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke