Ko će voditi Čelsi - U priči su trojica Nemaca, jedan Španac i dvojica trenera iz Čempionšipa?!

Autor: Mladen Heleta
utorak 21.05.2024.
21:40
Izvor: Sportske.net

Ko god da preuzme ekipu, čeka ga jako težak posao...

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Nije bila perfektna sezona, ali je njen finiš ukazivao da bi Maurisio Poketino mogao da vrati Čelsi u velike priče... Ipak, od toga neće biti ništa.

Argentinski stručnjak nakon sporazumnog raskida ugovora više nije menadžer londonskog kluba. Poketino tako odlazi nakon samo jedne sezone i treći je menadžer, posle Tomasa Tuhela i Grejema Potera, kog je Čelsi smenio pošto je klub od Romana Abramoviča preuzeo američki vlasnik Tod Boli.

Sada, naravno, počinju spekulacije ko bi mogao da nasledi Poketina i prihvati se teškog posla da Čelsi vrati u vrh engleskog i evropskog fudbala.

Engleski "Telegraf" prenosi da će "plavci" probati da dovedu jednog od trenera iz "nove generacije".

Među imenima koja se pominju su trener Štutgarta Sebastijan Henes, zatim Mićel iz Đirone, te dvojica stručnjaka koji su svoje timove ove sezone uveli u Premijer ligu iz Čempionšipa - Kjeran Mekena iz Ipsviča i Enco Mareska iz Lestera. 

Drugi izvori javljaju da je u priči navodno i bivši trener Bajerna Hansi Flik, koji je bez posla otkako je dobio otkaz u reprezentaciji Nemačke, a ima i onih koji zagovaraju povratak Tomasa Tuhela, čoveka koji je pre samo tri godine Čelsiju doneo trofej Lige šampiona i koji je nedavno smenjen u Bajernu.

Nakon 12. mesta prošle sezone, Čelsi je ovu sjajnim igrama u finišu završio na šestoj poziciji i izborio je izlazak na evropsku scenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke