Ko je "čarobnjak" zaslužan za rast Vanje MIlinković-Savića?

Autor: Filip Rodic
subota 25.03.2023.
09:45
Izvor: Sportske.net

Prestižni italijanski fudbalski list "Gazeta dello sport" posvetio je tekst pun hvalospeva prema prvom golmanu reprezentacije Srbije Vanji MIlinković-Saviću

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Oseća se kroz tekst da je autor Mauro Paljara fasciniran napretkom i kvalitetom Vanjinih partija za reprezentaciju i Torino.

Paljara je u uvodnim rečenicama istakao da je Milinković-Savić primer modernom čuvara mreže i da uz to tek ulazi u igračku zrelost.

"Iza te brade koja zarasta svakog jutra, a koja bar ne pokazuje znake da se proredi, krije se golman koji će zakoračiti u godine zrelosti. Samo se čekalo, Vanja. Torino je imao strpljenja jakih i pameti onih koji su dugo videli i danas su spremni da produže ugovor sa Srbinom: jer je sa 26 godina (napunio u februaru) Milinković postao jedan od najboljih golmana u današnjem tumačenju uloge broja jedan na golu. Ne samo vešt između stativa, već prisutan u prostoru svojim karakterom i odličan u igri nogama. Mnogi treneri su spremni da se klade da on još uvek ima značajnu marginu rasta i potencijal nije u potpunosti izražen", piše u tekstu.

Navodilo se kako je Milinković-Savić bio impresivan u Kataru, te da je Torino uspeo da ga "ukrade" ostalim klubovima, kada su ga doveli iz Legije iz Gdanjska.

Dalje Paljara navodi pametnu strategiju Torina, koji ga je slao na pozajmice i krucijalno ime - Paolo di Sarno.

"Klub je zamislio put za njega napravljen u fazama: prvo pozajmice Spalu, Askoliju i Standardu iz Liježa da bi mu omogućile da stekne iskustvo. Tada ga je klub doveo kući i poverio na čuvanje Paolu di Sarnu. Ne bilo ko. Stidljiv karakter, uvek daleko od reflektora, ali pravi čarobnjak na polju treninga golmana. Di Sarno živi za Torino od detinjstva, odrastao u omladinskom sektoru kluba. Lepa i duga karijera na golu, zatim od 2007. godine u tehničkom štabu Torina. Zahvaljujući njemu, samo da navedem dva primera, Danijele Padeli i Salvatore Sirigu su doživeli najbolje i za sada neponovljive godine u karijeri, odnosno sa Venturom 2014-2015, pa Mazarijem 2018-2019. Sada i Milinkovićev talenat cveta pod njegovom brigom", zaključio je Paljara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke