Ko ovu dramu režira? Četiri penala za Galatu - Tri tima u poslednjem kolu jure titulu u Turskoj

Autor: Nemanja Janošev
utorak 11.05.2021.
21:48
Izvor: Sportske.net

Pitanje svih pitanja.

Povezane vesti

Neverovatna završnica turskog šampionata u režiji fudbalera Galatasaraja, Bešiktaša i Fenerbahčea.

Dramatičnije ne može u Turskoj. U poslednje kolo, tri tima ući će s razlikom od svega dva boda.

Bešiktaš je mogao odavno da se okiti krunom nacionalnog šampiona, ali očajna forma u poslednja dva kola, odnosno dva poraza (prim.aut jedan od direktnog konkurenta Galatasaraja), unela su neizvesnost u trku. Čekali su belo-crni Karagumruk na svom "Vodafonu", ali italijanska veza u vidu Andree Bertolaćija i Fabija Borinija rastužila je sve pristalice, ali i igrače ovog kluba koji su u suzama ispratili kraj ovog duela.

U isto vreme, Galatasaraj je gostovao Denizlisporu i dobili su sa ubedljivih 4:1. Ništa tu ne bi bilo čudno, bili su favoriti, ali u oči upada četiri penala koji su izveli igrači Fatiha Terima. Kod oba prva pogotka gledan je VAR zbog spornih situacija, ali utvrđeno je da golovi ipak pripadaju Galati i Dervišoglu i Babel sa penala na poluvremenu su doneli prednost gostima od 2:0. Moglo je biti i ubedljivije, ali je Šunger odbranio penal Emreu Akbabi i sprečio potop svoje ekipe.

Video tehnologija je u 84. minutu utvrdila da je novi penal za Galatasaraj, treći na ovoj utakmici, a Mohamed je preuzeo odgovornost. Međutim i on je bio neprecizan pošto je Šunger sjajno odbranio. Da kontroverzama tu ne bude kraj pobrinuo se VAR koji je poništio taj penal jer je Šunger ranije napustio svoj gol, a Mohamed je imao priliku za popravni koju je iskoristio za 1:3. Tri minuta kasnije isti igrač je potvrdio trijumf svoje ekipe.

Za to vreme je i treći kandidat za titulu Fenerbahče doživeo poraz i to od Sivaspora na gostovanju. Ipak, oni su ekipa koja će morati da čeka kiks Galate i Bešiktaša, budući da zaostaju dva boda za njima pred finalno kolo.

Biće dramatično i u borbi za opstanak, gde tri boda deli Genčlerbirligi, Ankaraguču, Erzurumspor i Kajzerispor. Denizli je već prežaljen i traže se još tri putnika.

U narednom kolu, Galata dočekuje Malatjaspor, Fener će na noge Kajzeriju koji takođe ima za šta da igra, a Bešiktaš putuje u Gectep.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke