Ko posle Rangnika, Nemac će birati između dvojice?

Autor: Milovan Longinov
subota 27.11.2021.
08:45
Izvor: Sportske.net

Mančester Junajted i dalje nema jasan plan.

EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Povezane vesti

Ralf Rangnik će biti novi menadžer Mančester Junajteda, ali samo do leta. 

Plan je da Nemac pomogne do kraja tekuće sezone uz mogućnost da produži ugovor na još dve godine i potom do 2024. obavlja važnu ulogu u sportskom sektoru kao direktor.

To je možda i jedan od najboljih poteza Junajteda poslednjih godina, jer Nemac zna kako se pravi uspeh, što je dokazao kao direktor i trener u RB Lajpcigu i RB Salcburgu. 

Ipak, istovremeno dok bude pomagao kao trener, Rangnik će kao deo uprave na leto pomoći pri izboru novog menadžera, koji mora da bude dugoročno rešenje.

Prvi izbor ostaće Maurisio Poketino, spekulisalo se da bi Argentinac već sada mogao da napusti PSŽ, ali će on ostati do kraja sezone.

Drugi izbor je Erik ten Hag, koji se po svojoj filozofiji još kako uklapa u ideje Ralfa Rangnika. Holanđanin nije ni pomišljao da napusti sada Ajaks, ali na leto bi mogao da prihvati veći izazov i da se preseli u Premijer ligu. 

Ajaks mu je već poručio da mu neće praviti problem da na leto napusti klub, tako da će Ten Hagu biti otvorena vrata za veliki transfer.

Engleski mediji uveravaju da ne postoji šansa da neko treći bude izbor, iako su se ovih dana pominjali i Hulen Lopetegi, Luis Enrike i Zinedin Zidan, ali nijedan od njih ne gleda ka Mančesteru. 

Ako nas pitate, Ten Hag bi možda bio idealno rešenje u tandemu sa Rangnikom kao direktorom, jer imaju najsličniju filozofiju i umeju da stvaraju igrače, razvijaju mlade i dovedu prava pojačanja. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke