Ko se boji kontre još? Sančo i "siledžija" Haland doneli trofej Borusiji

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 13.05.2021.
22:42
Izvor: Sportske.net

Četiri kontre, četiri gola Borusije.

EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Povezane vesti

Fudbaleri Borusije iz Dortmudna osvojili su Kup Nemačke pošto su savladali RB Lajpcig sa 4:1 (3:0).

Nemilosrdni su bili Džejdon Sančo i Erling Haland prema "bikovima" i nakon svega pet minuta došli su do prednosti. Pogrešio je na sredini Kevin Kampl, a u kontri nemilosrdan bio Džejdon Sančo, koji se namestio, nanišanio i pocepao mrežu Gulašija.

Borusija je brzo tražila novu priliku da dupliraju prednost, a to je uspeo Erling Haland nakon novog kontranapada. Rojs je proigrao Norvežanina koji je "oduvao" Upamekana u duelu i povisio na 2:0. Pred kraj poluvremena, još jedna kontra "milionera" i još jedan gol Sanča, koji se praktično ušetao u mrežu.

U nastavku je Lajpcig morao da pojača, što i jesu učinili. Tim Julijana Nagelsmana je imao prečku i stativu, a pritisak je brzo urodio plodom i Dani Olmo je postigao prelep pogodak i smanjio na semaforu.

Ovaj period igre obeležio je i veliki promašaj Torgana Azara koji je bio sam na nekoliko metara kada ga je proigrao Rojs. Mreža je bila prazna, ali Azar je u padu poslao loptu pored stative. Jedan od promašaja sezone u Nemačkoj, definitivno.

Previše situacija da reše ovaj meč imali su igrači Edina Terzića. Nakon Azara, mogao je to da učini i Sančo, ali pošto oni nisu uspeli, jeste Erling Haland. Nakon pretrčanih 80 metara u 88. minutu, okliznuvši se, postigao gol. Fantastičan igrač. 

Ovo je bio peti put da Borusija Dortmund podiže trofej namenjen pobedniku Kupa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke