Ko se ovde bori za Ligu šampiona? Palas "istopio topove"!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 04.04.2022.
22:52
Izvor: Sportske.net

Patrik Vijera nije imao milosti prema Arsenalu.

EPA-EFE/VINCENT MIGNOTT
EPA-EFE/VINCENT MIGNOTT

Povezane vesti

Fudbaleri Kristal Palasa ubedljivo su savladali Arsenal, rezultatom 3:0, u meču  31. kola engleske Premijer lige.

Furiozno su krenuli fudbaleri Patrika Vijere, bivše legende Arsenala, i stigli do prednosti već u 16. minutu. Posle odlično izvedenog slobodnog udarca, najbolji u skoku bio je štoper Joakim Anderson, spustio loptu do Žan-Filipa Matete koji je postigao gol za vođstvo Palasa.

Sjajni Anderson ponovo je bio asistent u 24. minutu, ovoga puta dubinskom loptom proigrao je Džordana Ajua, koji je lako prošao pored smušene odbrana Arsenala i rutinski savladao Remsdejla za veliku prednost domaćina.

Imao je raspoloženi Mateta priliku da u 39. minutu postigne svoj drugi gol na meču, ali je odlično odbranio Remsdejl.

Mikel Arteta sigurno je bio besan u svlačionici, uspeo je da trgne svoje fudbalere, koji su krenuli mnogo odlučnije u nastavku.  Arsenal je zagospodario terenom, a prvu dobru šansu "tobdžije" su imale u 63. minutu, kada je šutirao Emil Smit-Rou, golman Palasa Igita odbranio je njegov udarac. Tri minuta kasnije sjajnu šansu imao je Martin Odegard, on je iz neposredne blizine šutirao pored gola.

Utakmica je odlučena u 74. minutu, kada je Odegard skrivio jedanaesterac, a Vilfred Zaha bio siguran egzektuor i tako potvrdio veliki trijumf Kristal Palasa.

Mogao je Edi Nketija da ublaži poraz Arsenala u deset minuta kasnije, ali je lopta posle njegovog udarca pogodila prečku, tako je ostalo 3:0 za domaćina.

Arsenal je posle 29 odigranih utakmica na petom mestu sa 54 boda, Kristal Palas je deveti i ima 37 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke