Ko umesto Dibale? Juve ima listu pet imena, ovo je "za" i "protiv"!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 08.05.2022.
10:21
Izvor: Sportske.net

Da li je neophodno da ga zamene?

EPA-EFE/LUCA ZENNARO
EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Povezane vesti

Juventus se sprema za finale kupa, ali za leto.

Juče je Italiju obišla vest, da je posle dolaska Vlahovića, koketiranja sa Sergejom i Milenkovićem, na meti novi Srbin.

Međutim, ono što navijače najviše zanima je ko će zameniti Dibalu. "La Hoja" odlazi, moguće i u Inter, Juventus traži pojačanja na njegovoj poziciji ofanzivnog veziste.

Nekoliko imena je u igri, svaki ima za i protiv.

Prvi je Di Marija koji želi u Juventus, smanjio bi platu, ali traži višegodišnji ugovor. "Il Fideo" ipak ima 34 godine i teško da se uklapa u recept podmlađivanja tima, pogotovo ako stigne Nemanja Matić.

Druga solucija je Nikola Zaniolo koji neće produžiti ugovor sa Romom. On bi koštao oko 40 miliona evra, važi za veliki talenat, ali je imao dve teške povrede kolena, pa je razumljivo što Juventus okleva da se upusti u ozbiljnije pregovore.

Za trećeg igrača ponuda je poslata, ali je odbijena, zbog visine sume. Naime, Juventus želi Raspadorija iz Sasuola, italijanskog reprezentativca, nudili su 25 miliona evra, od toga nema ništa. Igrač je na meti i Milana i Intera, ovaj momak ima 22 godine, Emilijani ga neće pustiti ispod 40 miliona. I neće popustiti, prodaja Lokatelija baš Juventusu je dokaz tome.

Četvrti na spisku je Lingard iz Junajteda. Njemu ističe ugovor, Juventus je najveći klub koji bi ga želeo, ali Englez naginje ostanku u domovini, delom i zbog novca. Postoji i bojazan u Juventusu kako bi se snašao u Seriji A, Britanci baš i ne blistaju, Remzi je dovoljna opomena. 

I na kraju, iznenađenje, Dani Olmo. Španac želi u Barselonu, ali oni nemaju novca, plus, kod Ćavija su prioritet neki drugi igrači, pa će ovaj izdanak La Masije verovatno završiti van Španije. Jedno od rešenja je Juventus, ali "Bikovi" traže 40 miliona evra.

Videćemo, mnogi veruju da Juventusu i ne treba zamena za Dibalu, da bi Kjeza i Vlahović mogli da budu ključ za napad, da je bolje uložiti u par kvalitetnih veznih igrača, plejmejkera, kao i levog beka.

Šta će biti od svega videćemo, ali osim pomenutog Remzija, Juventus mora da se oslobodi Artura, Aleksa Sandra, otići će Kjelini, verovatno i Bernadeski i De Šiljo kome ističe ugovor, Kin neće biti otkupljen, a verovatno ni Morata, pa treba očekivati dosta promena u timu...

Juventus je inače izgubio u petak u Đenovi, ali taj poraz nema značaj, igraju protiv Intera finale kupa, već su obezbedili plasman u Ligu šampiona. Ključni meč dana je gostovanje Milana u Veroni, "Rosonerima" je pobeda neophodna kako bi se vratili na vrh. AdmiralBet ima dobru kvotu na pobedu gostiju koja će biti jedan od najigranijih tipova dana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke