Kocka je bačena, Kuman ide do vikenda, u igri i "kumovska" veza, ali preskupa!

Autor: Milovan Longinov
utorak 21.09.2021.
17:04
Izvor: Sportske.net

Gotovo je.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Kada Elena Kondis u Kataloniji kaže da je neka odluka "konačna", možete slobodno da prihvatite to kao 99,9% tačnosti. Onih 0,01 ostaju samo zbog slučaja Lea Mesija, ali tu je pao čak i Fabricio Romano.

Helena je danas potvrdila da je Đoan Laporta doneo odluku o smeni Ronalda Kumana i da je sada samo problem što u klubu vagaju oko najbolje opcije. Laporta ne želi privremenog trenera, već odmah nekog ko je spreman da na duge staze bude vođa novog projekta koji je počeo odlaskom Lea Mesija.

Pisali smo o tome da je Đerar Romero, znatno manje pouzdan, preneo da su u igri čak i Antonio Konte i Andrea Pirlo, ali to svima zvuči kao naučna fantastika. 

Nove informacije su da je Laporti zanimljiv Roberto Martinez, selektor Belgije, koji bi sa sobom takođe poveo Tijerija Anrija, koji mu je pomoćnik. Martinez je vodio samo Vigan, Svonsi i Everton, ali je potom zablistao na klupi Belgije sa kojom je osvojio bronzu na SP 2018. 

Ono što je posebno zanimljivo jeste da su Đordi Krojf, trenutno važan funkcioner u Laportinoj upravi, venčani kum Roberta Martineza.

Problem je u tome što bi Barsa morala da plati obeštećenje Savezu Belgije, a usput mora i da plati Kumanu oko 12 miliona evra u slučaju da ga otpusti.

Ipak, Helena Kondis podseća da je čaša prelivena i da se u slučaju smene trenera više ne gleda u kasu, jer je šteta mnogo veća ako ekipa nastavi sa ovakvom igrom i rezultatima.

Laporta će dati šansu Kumanu verovatno još u četvrtak u Kadizu, jer nema vremena da ga otpusti do tada, ali da će već do kraja nedelje i zvanično otpustiti Holanđanina, kada uprava donese odluku o zameni.

Pominje se da je u igri i dalje Ćavi, ali da se Laporta  i dalje plaši da je za bivšeg kapitena preveliki zalogaj da u ovom trenutku preuzme tim.

Roberto Martinez je spreman? Nismo sigurni, ali, da sačekamo do vikenda i konačne odluke...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke