Koga Murinjo baš ne podnosi u Interu i hoće li mu Juventus podariti pojačanje iz snova?

Autor: Boris Jovanović
subota 23.04.2022.
10:19
Izvor: Sportske.net

Murinjo danas na mestu pobede, ko će ga kako dočekati?

EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI
EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Povezane vesti

Portugalac je arhitekta najvećeg uspeha u istoriji Intera i ima mesto u srcu navijača. O tim uspesima i svemu što je dovelo do čuvene triplete, imaćete prilike da čitate danas u posebnom tekstu, a ovde ćemo se baviti sadašnjim odnosom "Zea" prema klubu.

Naime, iako se o tome ne priča, on je u veoma lošim relacijama sa rukovodstvom, tačnije Bepeom Marotom. Murinjo je prozivao svojevremeno Marotu kada je ovaj stigao u Juve, ali kasnije su odnosi izglađeni.

Direktor Intera je bio čovek odluke kada je trebalo naći zamenu Spaletiju, naime, Murinjo je bio u kombinaciji, čak je i porodica Ženg naginjala tome, ali je prvi čovek sportskog sektora izgurao Antonija Kontea. On je čak hteo da angažuje i Alegrija koji je u to vreme otišao iz Juventusa, samo da spreči dolazak Murinja na klupu.

Ista situacija je bila i po odlasku Kontea, Murinjo je ranije bio obavešten da je Marota svim silama predlagao Simonea Inzagija i da je smatrao da povratak Portugalca nije dobro rešenje, iako bi to navijači pozdravili aklamacijom. 

Murinjo je letos bio prilično ironičan kada je stigao u Romu, povodom Interove politike plata, plus nekoliko puta je odapeo otrovne strelice na račun suđenja koje ove godine ide na ruku šampionu. Kažu da je to iznerviralo i predsednika Stivena Ženga koji ne shvata takve polemike i misli da su neopravdane.

Zbog svega toga, klub će hladno dočekati Murinja, ali navijači će mu sigurno aplaudirati.

Inače, Roma nije odustala od Lige šampiona, žele da osvoje i LK gde ih čeka Lester u polufinalu, a priča se da bi Murinjo, ako se plasira u Ligu šampiona, ili eventualno osvoji evropski trofej, mogao da dobije značajna pojačanja, kao izraz poverenja porodice Fridkin, vlasnika kluba.

Naime, oni planiraju pokušaj da dovedu Dibalu. Argentinac koji odlazi iz Juventusa, okleva, iako ima ponudu Intera, ne bi da razočara Juventine, a Roma bi bila idealna solucija, želi da ostane u Italiji. Navodno je Murinjo signalizirao teksaškim vlasnicima da bi Dibala bio strašno pojačanje, najplaćeniji igrač i ikona tima, a da bi u tandemu sa Ejbrahamom odveo Romu na viši nivo. Izgleda da će klub prodati Zaniola koji ne želi da produži ugovor, možda baš Juventusu, i svakako da će im biti potrebno par pojačanja u napadu. 

Meč na "Meaci" se igra od 18:00. Murinjo baš ima poverenje u Ejbrahama, kvota da će Englez dati gol je 3.86 na AdmiralBetu baš povoljna.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke