Koja je najjača postava sa Ronaldom - Neko mora da glumi i Benzemu, ali kako?!

Autor: Milovan Longinov
subota 04.09.2021.
10:19
Izvor: Sportske.net

Za tačno nedelju dana, čekamo novi debi na "Teatru snova".

EPA/LINDSEY PARNABY
EPA/LINDSEY PARNABY

Povezane vesti

Kristijano Ronaldo se vratio u svoj Mančester Junajted, dobio je svoju "sedmicu" i sada je vreme da u novoj ulozi vrati slavu na "Teatar snova".

Mnogi se pitaju kako će Junajted sada izgledati, na kojoj poziciji će igrati i koliko će tim napredovati sa njim.

Ole Gunar Solskjer je izjavio da Ronalda danas vidi mnogo više kao centralnog nego krilnog napadača. Jasno je, kada svi budu zdravi, Džejdon Sančo i Markus Rašford će biti krilni napadači, Bruno i Pogba će igrati kao centralni vezni, a Ronaldov zadatak će biti da bude u šesnaestercu i daje golove, jer je u tome najbolji.

Ipak, kada je igrao svoj najubitačniji fudbal, bio je najbliži poziciji centralnog napadača, ali nije igrao kao jedini. Karim Benzema je odrađivao najveći deo posla i pomagao mu u tome. Ima li Junajted Benzemu? Znamo da nema, ali moraće da improvizuje, u čemu je Solskjer loš. Teško da je jasan i njegov plan A, a kamoli da ima dobar plan B. 

Ronaldo kao usamljen u napadu nije jednako ubitačan kao i kada igra sa nekim ko mu otvara prostor. U Juventusu su baš zbog toga igrali sa dvojicom napadača, 4-4-2, gde je Ronaldo delovao sa Moratom, ali je tim generalno bio slabiji i nedovoljno dominantan da iskoristi sav Ronaldov potencijal. 

Junajted sada ima mnogo veći potencijal, dugačku klupu i mogućnost da igra u nekoliko formacija - 4-2-3-1, 4-3-3, pa čak i da upari Ronalda i Kavanija u 4-4-2 ili čak 4-1-2-1-2 u kojoj je Zinedin Zidan osvojio dve od tri Lige šampiona. Tada su Benzema i Ronaldo igrali u napadu, Isko je glumio ofanzivnog veznog i krilo u istom trenutku, ali je iza bio udarni trio Kasemiro, Kros, Modrić.

Junajtedu će biti neophodan upravo taj balans u igri, njega dovodi zadnji vezni i to je jedina i najveća mana ovog tima. Najbolje godine Nemanje Matića su iza nas, Fred nije kalibar za Junajted, MekTominej? Hm...

Ovo su opcije i najjače postavke sa Ronaldom, koja je najbolja?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke