Koji Dembele? Katalonija bruji, od Mesija, nisu imali ovakvog!

Autor: Milovan Longinov
sreda 09.08.2023.
09:30
Izvor: Sportske.net

Kakva partija...

EPA-EFE/Quique Garcia
EPA-EFE/Quique Garcia

Povezane vesti

Barselona je pobedila Totenhem rezultatom 4:2 i osvojila tradicionalni Trofej "Đoan Gamper", a u centru pažnje bio je mladi Lamin Jamal. 

U pitanju je 16-godišnjak ponikao u "La Masiji", koga mnogi porede sa Leom Mesijem, a sinoć je pokazao i zbog čega. 

Jamal je u igru ušao tek u 80. minutu, ali je za tih desetak pokazao više od Rafinje na desnom krilu. Jamal je prosto izludeo Serhija Regilona, i zaslužujući njemu Barsa je postigla sva tri gola i preokrenula.

Jamal je ušao umesto Erika Garsije pri rezultatu 1:2, i preko njega su pala sva tri gola. Kod prvog je pobegao i asistirao Feranu Toresu za 2:2, a potom je započeo akcije, driblinzima ponovo izigrao Regilona i dao završne pasove, "predasistencije" posle kojih su pala još dva gola, Ansua Fatija i Abdea Ezalzulija.

Katalonski mediji danas bruje o Jamalu i podsećaju da je ovakav nastup u "Gamperu" imao Lionel Mesi davne 2004. godine kada se poigravao sa odbranom Juventusa. Tada je i Fabio Kapelo pitao Franka Rajkarda ga pusti u Juventus, ali je Holanđanin uveliko znao šta gleda na treninzima i znao je da će mu Mesi imati već u toj sezoni važnu minutažu.

Ostalo je istorija, a sve je počelo baš te noći kada je Mesi pružio jednu od najboljih izdanja u Barsinom tradicionalnom meču "Đoan Gamperu".

I danas je utisak svih u Kataloniji, da do sinoć, nisu videli nešto slično. Jamal je rođen 2006. godine, a uskoro će potpisati ugovor do 2026, a zastupa ga Žorž Mendeš, što samo znači da je u dobrim rukama i da će uskoro vredeti desetine miliona. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke