Koji klub je Engleskoj dao najviše igrača na Euru? Iznenađenje!

Autor: Filip Rodic
petak 07.06.2024.
19:00
Izvor: Sportske.net

Malo ko bi rekao.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Sastav Gereta Sautgejta je toliko jak da su i oni koji su precrtani sigurne uzdanice i članovi startnih postava u većini učesnika Evropskog prvenstva.

Ono što je vrlo interesantno po pogledu na spisak jeste koji klub ima najviše predstavnika u nacionalnoj selekciji. Globalizam i najviši rejting Premijer lige, u kojoj svi žele da zaigraju jednog dana, kao i Sautgejtove odluke, donele su zapanjujući podatak.

Prvak Mančester siti ima tri predstavnika (Foden, Voker, Stouns), a mogao je i još jednog više da nije ime Džeka Griliša precrtano u završnici pred objavu konačnih 26.

Glavni konurent Arsenal takođe ima tri predstavnika - Ramsdejl, Rajs, Saka. Liverpulov tandem čine Trent Aleksander-Arnold i Džo Gomez, mada je, nalik Sitiju, grupa mogla da bude jača i za Kertisa Džonsa, i tako dalje...

Čak četiri reprezentativca Engleske dolaze iz tima koji je ovu sezonu završio na 10. mestu. Radi se o Kristal Palasu! 

Klub sa "Selhurst parka" je podario pojedince u svakoj liniji, počevši od golmana Dina Hendersona. Zatim, u odbrani je Mark Gei, u veznom redu Adam Vorton i Ebereči Eze u napadu.

Tek treba da se vidi doprinos ovih imena pored "ala" iz evropskih i svetskih giganata, ali je svakako lepo videti da se prepoznaje rad kluba iz sredine tabele.

Da li će neko odmah zaigrati i doprineti Engleskoj, videćemo protiv Srbije 16. juna.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke