Kolegijalnost - Konte brani Alegrija!

Autor: Stefan Matić
četvrtak 29.09.2022.
19:40
Izvor: Sportske.net

Trener Totenhema prokomentarisao i rasističke uvrede upućene Ričarlisonu.

EPA-EFE/Vincent Mignott
EPA-EFE/Vincent Mignott

Povezane vesti

Za vikend imamo par pravih poslastica u Premijer ligi. 

Subotu otvaramo derbijem Severnog Londona gde će Arsenal ugostiti Totenhem a narednog dana imamo derbi grada Mančestera - Siti će ugostiti Junajted. 

Konte je imao pres konferenciju uoči meča sa "tobdžijama". Italijan je pohvalio Arsenal rekavši kako su u neverovatnoj formi, a izneo je i podatak da će "pevci" možda morati bez Kuluševskog u subotu. Reprezentativac Švedske ima povredu slabijeg intenziteta, pitanje je da li će biti spreman za utakmicu kroz dva dana. Konte je odgovorio i na spekulacije da bi mogao da se vrati u Juventus, gde bi zamenio Alegrija. 

"To je nedostatak poštovanja prema Alegriju i meni. Uživam radeći za Totenhem, imam odličan odnos sa vlasnikom i Paratićijem. Ne vidim problem za budućnost", izjavio je Italijan. 

Prokomentarisao je i rasističke ispade tokom internacionalne pauze, Ričarlison je bio meta - pred Brazlicem su bačene banane posle postignutog pogotka protiv Tunisa. Meč se igrao u Parizu. 

"Mislim da moramo reagovati u ovakvim situacijama. Riči je igrao za nacionalni tim, dao golove i onda ono što se desilo je neverovatno zato što u 2022. godini da svedočite ovakvim situacijama je sramota za sve. Nadam se da će takvi ljudi biti izbačeni iz fudbala do kraja života. Veoma je razočaravajuće da moramo komentarisati ovako nešto", izjavio je Konte. 

Meč Arsenal - Totenhem se igra u subotu sa početkom od 13:30 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke