Koliko je dobar Dejan Joveljić u šahu? Evo dokaza!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 30.11.2023.
17:00
Izvor: Sportske.net

Zaista bi mogao da se nosi sa najjačima...

EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Povezane vesti

Dejan Joveljić svoju pauzu koristi da igra šah i to je odavno poznato. 

On je najbolji šahista među fudbalerima i najbolji fudbaler među šahistima, a to je dokazao nedavno i na blic turniru "Devetka kod Jovelje".

Takmičenje je organizovano pod okriljem ŠS BiH, u okviru Etno sela Stanišići, a igralo se na 3 minuta plus 2 sekunde bonifikacije (dobijate 2 sekunde za svaki odigrani potez).

Na turniru su igrali naši najbolji igrači, osvajači zlatne medalje na Evropskom prvenstvu, kao i dva igrača iz Crne Gore. Igralo se 15 rundi, a samo dva igrača nisu imala zvanje majstora, intermajstora ili velemajstora. Jedan od te dvojice jeste i Dejan Joveljić sa blic rejtingom od 2099, što je zaista fenomenalan rejting. 

Joveljić nije mogao da se nosi sa velemajstorima, pa su se ređali porazi od Inđića, Ivića, Miloša Perunovića, Ivana Ivaniševića, Miodraga Savića, Dalibora Stojanovića, Luke Draškovića, a onda je ukrstio koplja sa Miodragom Perunovićem, selektorom našeg nacionalnog tima i postignut je rezultat 0.5:0.5.

Još jedan remi sa intermajstorom Dejanom Pavlovićem, a posle još dva poraza, konačno je usledila i pobeda i to protiv intermajstora Nikole Marčetića. Dva remija u poslednja tri kola su ga stavile na pretposlednje mesto u izuzetno jakoj konkurenciji. 

"Počastvovan sam što sam imao šansu da budem domaćin jakog turnira i da poželim dobrodošlicu evropskim prvacima kao posebnim gostima. Sjajna atmosfera, uživanje i zabava. Zadovoljam sam i svojim rezultatom i igrom", rekao je Joveljić. 

I zaista, igrati ravnopravno sa intermajstorima i majstorima je nešto neverovatno ako uzmemo u obzir činjenicu da se radi o momku koji ima svoju profesiju na fudbalskom terenu. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke