Koliko je Milan kriv za Čalhanoglua? Oglasio se turski fudbaler

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 15.07.2021.
10:29
Izvor: Sportske.net

Poruka i navijačima.

screenshot Instagram
screenshot Instagram

Povezane vesti

Turski fudbaler Hakan Čalhanoglu progovorio je o senzacionalnom prelasku iz Milana u Inter pravdajući se da nije ni prvi ni poslednji u dugoj istoriji dva milanska kluba, dodajući da ni na "San Siru" nisu goreli od želje da ga zadrže.

Sudeći prema pisanju italijanskih medija, vispresni veziste se uklopio među nove saigrače kao da je tu već godina.

"Želimo da odbranimo Skudeto. Nadam se da ćemo to uspeti. Želim da pomognem svojim saigračima", rekao je Čalhanoglu za DAZN posle treninga u novoj opremi Intera.

Neizostavna tema bila je i njegov prelazak na "Meacu" iz redova najljućeg rivala Milana. 

"Dogodilo se jako brzo. Zahvaljujem Pjeru Ausiliju koji se nekoliko puta čuo sa mojim agentom. I trener Inzagi me je zvao nekoliko puta. Već se osećam jako dobro, motivisano, što je želja svakog fudbalera. Kada te pozovu i izraze jaku želju da te dovedu, tu nema dileme", naveo je reprezentativac Turske, koja je doživela krah na nedavno završenom Evropskom prvenstvu.

Nije se mnogo obazirao na buku iz crveno-crnog dela Milana u čijoj opremi je proveo četiri godine.

"Buka koju prave navijači je normalna, nije tu ništa neobično. Nisam prvi ni poslednji, mnogi fudbaleri su ranije prelazili iz Milana u Inter i obrnuto. Želim samo da gledam u budućnost, ujedno poštujući Milan. Uradio sam mnogo toga za klub tokom četiri godine, zaslužio poštovanje, ali ispred sebe imam novu avanturu. Inter i ja smo usaglasili ambicije", naveo je on.

Dodao je da se još nije čuo sa Zlatanom Ibrahimović, koji je takođe igrao za oba milanska kluba, a zatim je rekao veliku istinu o treneru "Rosonera" Stefano Pioliju.

"On je jedini pokazao veliku želju da me zadrži u Milanu", kazao je Turčin.

Pohvalio je danskog fudbalera Kristijana Eriksena, čija karijera je pod velikim znakom pitanja zbog kolapsa na meču protiv Finske.

"Jako ga poštujem. Igramo na istoj poziciji. Jedva čekamo da ga svi zagrlimo. On je dečko za primer, izuzetak momak. Čuo sam mnogo lepog o njemu od bivšeg sigrača Simona Kjera. Nadam se da ću ga uskoro videti", rekao je Čalhanoglu.

U Interu nije imao sreće da uzme desetku kao što je to bio slučaj u Milanu, pa se odlučio na broj 20. 

"Uzeo sam 20, jer 10 i 10 daju ovaj broj, a desetka je već na leđima Lautara Martineza. Odabir broja nema nikakve veze sa Rekobom", zaključio je Čalhanoglu koji je iskoristio priliku da čestita reprezentaciji Italije na osvojenom Evropskom prvenstvu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke