Koliko košta da se angažuju strane sudije? Evo primera iz Hrvatske

Autor: Darko Mitrović
sreda 20.03.2024.
12:30
Izvor: Sportske.net

Često se pominje ta tema, a u najvećem hrvatskom derbiju ćemo videti i realizaciju.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Kraj ovog meseca u Hrvatskoj će obeležiti duel Hajduka i Dinama koji je zakazan za 30. mart na splitskom Poljudu i to će biti jedna od ključnih utakmica u trci za titulu koja je ove sezone veoma zanimljiva u tamošnjem šampionatu.

Kako bi regularnost ovog meča bila na što višem nivou, odlučeno je da u susretu Hajduka i Dinama pravdu dele strane sudije.

Nedavno se pojavila informacija da bi mogao da bude angažovan najbolji srpski sudija Srđan Jovanović, ali je ipak izbor pao na nemačkog sudiju, 39-godišnjeg Danijela Ziberta.

On je jedan od 33 arbitra koji pripadaju elitnoj grupi UEFA i redovno sudi u Bundesligi, pa je za njegov dolazak na hrvatski derbi bilo neophodno izdvojiti i značajna finansijska sredstva.

Hrvatski ''Index'' je danas otkrio da će Zibert za ovaj angažman u hrvatskom derbiju biti plaćen šest hiljada evra, a dvojica njegovih pomoćnika sa po tri hiljade. Ranije je bio angažovan i u Grčkoj, gde je delio pravdu na utakmici Panatinaikosa i PAOK-a.

Hoćemo li i u Srbiji u dogledno vreme videti nešto slično, kad već Srđan Jovanović ne može da sudi naše večite derbije? Možda te šanse porastu ako se pokaže da hrvatski primer ima efekta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke