Koliko para, toliko muzike - Čeferin odgovorio Klopu i Gvardioli!

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 26.04.2021.
12:55
Izvor: Sportske.net

Igrači i treneri se žale na novi format takmičenja LŠ.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Evropska kuća fudbala, ali i sam fudbal, su se odbranili od Perezove i Anjelijeve Evropske Superlige. 

Čak devet od 12 klubova osnivača su napustila projekat ESL. Po svemu sudeći ovo znači "zeleno svetlo" za UEFA kuću i promenu formata Lige šampiona. Novo takmičenje počinje 2024. godine, turnir je proširen na 36 klubova što znači da će imati preko sto utakmica ako se "švajcarski" format održi. 

To znači i dosta dodatnih utakmica za klubove koji i ovako više nemaju "prozore" za odmor igrača. Najglasniji po pitanju ovog su bili Jirgen Klop, Pep Gvardiola i Ilkaj Gundogan. Trener Mančester sitija je prokomentarisao da nema ništa protiv novog takmičenja, uz uslov da Čeferin izmisli nove dane u godini kako bi se stiglo sve.

"Neki treneri i igrači kažu kako je to mnogo utakmica. Uvek možemo imati manji broj mečeva, ali onda moramo prilagoditi plate igrača i trenera. Ne možete stvarati manje i zarađivati više. Čitam kako ljudi kažu da ne žele više mečeva. Meni je to u redu, stvarno. Ako Liga šampiona ostane kakva jeste, ona će i dalje biti najbolje takmičenje na svetu. Naše reforme su došle zato što je klubova trebala pomoć u odgovoru na finansijsku krizu. Me možemo nastaviti ovako, ali klubovi će propasti. I ko najviše pati? Njihovi navijači. Tako da te ljude pitam šta je vaše rešenje?"

"Mi možemo uraditi šta želimo, ali uključićemo i prave ljude iz fudbala, pričaćemo sa ECA, ligama kao i pre. UEFA uzima 6.5 procenata ukupne zarade, 93.5 pripada klubovima. Tako da ako želimo da pomognemo klubovima u teškoj situaciju moramo da generišemo više. Ovak sistem će to uraditi. Uvek smo spremni da razgovoramo, ali problem jo što su klubovi koji se bune, pregovarali sve vreme sa nama znajući da su več u planovima Superlige", izjavio je Čeferin. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke