Kolumbijci uputili izvinjenje zbog incidenta nakon finala Kopa Amerike

Autor: Mladen Heleta
sreda 17.07.2024.
23:45
Izvor: Sportske.net

Haos je bio i pre početka meča u Majamiju.

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Fudbalski savez Kolumbije uputio je izvinjenje organizatorima finala Kopa Amerike, u kom je Argentina u Majamiju savladala tu reprezentaciju sa 1:0 nakon produžetaka, kao i zemlji domaćinu (SAD) i svima koji su pogođeni incidentom u tunelu nakon utakmice, u kom je učestvovao predsednik saveza Ramon Heserun.

"Sa svoje strane, predsednik Hesurun žali zbog tog događaja, koji nije trebalo da se dogodi, i koje je bio rezultat njegovog očinskog instinkta da zaštiti svog sina i svoju porodicu", naveo je savez u saopštenju. 

Fudbalski savez Kolumbije je naveo da je incident nastao kada je obezbeđenje na stadionu sprečilo veći deo kolumbijske delegacije da izađe na teren za ceremoniju dodele nagrada.

Predsednik saveza Heserun, kako se dodaje, umešao se da reaguje kada je obezbeđenje zadržalo njegovog sina Ramona Hamila.

Ramon Heserun (71) i njegov sin uhapšeni su zajedno sa još 25 osoba u nedelju, nakon finala Kopa Amerike između Argentine i Kolumbije, a policija obojicu tereti za krivično delo napad na zvaničnike, odnosno obezbeđenje stadiona.

Podsetimo, i u uoči početka meča su se desili veliki incidenti oko ulaska na stadion ljudi bez karata, pa je početak kasnio više od 80 minuta.

Kolumbija je porazom u finalu prekinula seriju od 28 utakmica bez poraza i ostala je na samo jednoj titulu sa Kopa Amerike u istoriji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke