Komazec potvrdio golgetersku formu

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 01.07.2017.
23:59
Izvor: Sportske.net

17 golova i tri titule igrača meseca učinak srpskog centarfora u prethodnoj sezoni u Hong Kongu.

adidas.com/football
adidas.com/football

Povezane vesti

Srpski fudbaler Nikola Komazec ima iza sebe uspešnu sezonu u ekipi Južne Kine. Njegov tim je zauzeo četvrto mesto u Premijer ligi Hong Konga, dok je 29-godišnji centarfor bio u dobroj golgeterskoj formi tokom cele kampanje. Ipak, Komazec smatra da su ove godine nedostajali trofeji, pošto je u pitanju klub koji u svojim riznicama ima čak 77 pehara.
 
"Južna Kina je najveći klub u Hong Kongu i veoma poznat širom sveta. Završili smo na četvrtom mestu u veoma konkurentnoj ligi, sa jakim timovima koji dosta ulažu u dovođenje kvalitetnih stranaca. Zadovoljan sam svojim učinkom. Tri puta sam bio proglašen za igrača meseca u Premijer ligi, zauzeo sam drugo mesto na listi strelaca i mnogi mediji su me proglasili za MVP-ja lige. Postigao sam ukupno 17 golova i imao sam sreću da budu i efektni i vrlo bitni. Izdvojio bih možda gol u poslednjim trenucima protiv malezijskog giganta, Džohora u četvrtfinalu AFC Kupa, drugog takmičenja u Aziji po veličini" - ističe Komazec.
 
29-godišnjem napadaču je život u Hong Kongu bio lakši jer je pored sebe imao nekoliko sunarodnika.
 
"U ekipi su bili dugogodišnji kapiten Bojan Mališić, kao i bivši fudbaler Crvene zvezde Marko Perović i sa njima je sve bilo mnogo lakše, pošto su u pitanju i  sjajni momci i igrači. Moram da kažem i da nam je u toku sezone došlo i veliko trenersko ime, Dejan Antonić, zajedno sa pomoćnikom Darkom Vrgecom. Sjajni stručnjaci i sjajni ljudi koji su nam mnogo pomogli" - rekao je Komazec.
 
Ipak, situacija u klubu se promenila na kraju sezone, pa je Komazec već u pregovorima oko promene sredine.
 
"Predsednik kluba je posle tri godine rada otišao, jer se nije slagao sa ljudima iz sportskog društva, koji su preuzeli klub. Oni su odlučili da budžet smanje na minimum i da sledeće sezone igraju sa mladim timom u drugoj ligi. To je bio pravi šok za sve nas, kako igrače, tako i navijače. Ostao mi je ugovor koji sam pre par meseci produžio na još godinu dana i najverovatnije ću da napustim klub pošto nemam ambicija da igram u nižem rangu. Interesovanje već postoji i videćemo šta će biti u budućnosti" - zaključio je Komazec.
 
Komazec je karijeru započeo u Hajduku iz Kule, posle čega je prešao u rumunski Petrolul. Sa najviše uspeha nastupao je za Maribor, sa kojim je igrao i u Ligi Evrope, kao i za Sarajevo gde postigao 14 golova na 19 utakmica. Srpski fudbaler je u karijeri pre Južne Kine igrao još i za tajlandske Suphanburi i Pataja Junajted, Busan iz Koreje, kao i za norveški Haugesund i Dinamo Batumi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Can Demir1
Sunday, 02.07.2017
00:02

Nikola je pravi momak! Doka je igrao u Sarajevu bio je sjajan, šteta što nije ostao duže, volio bi da se vrati u FKS!

avatar
Baxter Stockman
Sunday, 02.07.2017
11:47

To ti je druze da se zapitas kakva vam je liga... Kad je bio u Hajduku koji se borio za ostanak bio igrac izmedju klupe i terena.